Tiden i Paris

32676-522

Det var när jag tittade i min gamla resedagbok idag som jag plötsligt fick en enorm nostalgikänsla. Jag åt underbart god och billig falafel i judekvarteren, jag dansade afrikansk dans på en dansskola där det var levande afrikansk musik, jag var på en bar där det kryllade av bh:ar i taket, jag höjde mig flera nivåer i språket i skolan, jag satt under de stora träden vid Notre Dame och diskuterade livet med min engelska bögkompis, jag hade picknick i Luxembourgparken, jag höll på att bli hemlös, sambon och jag hade träningspass där vi sprang upp och ner i alla Montmartres trappor, jag åt pizza vid midnatt på en italiensk restaurang, jag köpte färsk ost och hade ostbricka på påskafton, jag köpte en flaska vatten för 8€(!) på en nattklubb, jag blev anfallen av vår schizofrena katt flera gånger, jag åt italiensk glass på trappan vid Sacré-Coeur, jag bodde på samma gata som Jean-Pierre Jeuenet (regissör till bland annat Amelie från Montmartre och Delikatessen), jag såg Paris Hilton live, jag var på marknad i förorten, jag blev telefontrakasserad av en stönande man, jag köpte färska croissanter och åt påväg hem, jag tog den första métron hem (omkring halv sex på morgonen) efter en natt på en dålig houseklubb, jag blev kallad "la petite souris" och "la feministe" av min franskalärare, jag började umgås med Maria som jag bara känt via brev i tio år, jag och sambon åt lyxfrukost varje lördag med färska croissanter, baguetter, kokt ägg, flingor, mjölk m.m och jag längtade inte hem en enda gång.


Kommentarer
Postat av: Pumans dotter

Vad underbart det låter!

Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Det låter onekligen som en trevlig tid.

2007-02-13 @ 22:11:35
Postat av: Jeanette

Precis ( nästan ) allt det som jag vill vara med om då jag reser till Paris för första gången. Längtar dit. I morgon ska hotell bokas.
Vad får jag inte missa då jag är där? Några tips?

2007-02-13 @ 23:53:08
Postat av: Linn

Det är nästan så jag längtar, till något jag aldrig har varit med om, så jag förstår att DU längtar!

2007-02-14 @ 00:01:52
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Pumans dotter: Det var det...

Niklas: Det var en väldigt trevlig och speciell tid.

Jeanette: Åh, det är så svårt att säga vad man inte får missa, det är så mycket man hinner göra om man är där lite längre... Men har du tänkte att se lite typiska Paris-saker, typ Eiffeltornet, Sacré-Coeur, Louvren...? Louvren tycker jag du kan skippa, om du inte är jätteintresserad av konsten förstås, men jag tycker Louvren är rätt tråkigt och fyllt av alldeles för många turister. Något du borde ta dig tid att göra är att strosa omkring i Montmartre, för där är så fantastiskt mysigt, pittoreskt, vackert... Gå av på métro Abbesses, för då får du det bästa intrycket. Och gå omkring. Därifrån kan du också vandra uppåt, så kommer du till det turistiga Montmartre med Sacré-Coeur. Rue Mouffetard (metro Place Monge) är en väldigt mysig, typisk fransk gata med ost-, kött- och vinaffärer. Där finns också en av mina favoritrestauranger, trerätters för 16?... Hm, måste tänka ut något mer... (har en del läsare som bor/gillar Paris, så de kanske också har nåt tips...)

Linn: Hihi, mm. Jag vill tillbaka till den där tiden, men jag inser att jag aldrig kommer få uppleva det igen. Once in a lifetime, vet du.

2007-02-14 @ 07:04:38
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Anonym

darling, du får följa med mej som guide!!

2007-02-14 @ 07:07:55
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

punaniii: Självklart, det gör jag gärna. ;)

Jeanette: Kolla förresten in tolkens Paristips: http://parisbarnen.blogs.se/?tag=paristips

2007-02-14 @ 08:52:53
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Låter ju helt underbart. Nu fick du mig att längta till Paris;) Jag tar också gärna meddig som guide ;) Då blir du tvungen att följa med till Amelies café också

2007-02-14 @ 09:04:15
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Anna Malaga

Härligt! Det lâter som om du fick ut en massa av tiden och verkligen LEVDE i Paris.

2007-02-14 @ 09:47:49
URL: http://nyttundersolen.blogspot.com
Postat av: Krokofanten

Det låter som mina första år i Paris också, plus musöronen förstås... :o)

2007-02-14 @ 09:55:09
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Therese: Biensûr, jag bangar aldrig på att gå till Amelies café. De har god, ljus öl, och så är de gulliga och kan ge en ett fat med popcorn. Mycket trevligt.

Anna Malaga: Jag gjorde nog det... :)

Krokofanten: Givetvis, inte glömma musöronen.:)

2007-02-14 @ 10:20:30
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Jove

Vad härligt det låter.. att leva.. på riktigt.

2007-02-14 @ 10:54:05
URL: http://www.hallo.blogg.se
Postat av: Stephi

Vilket underbart minne! Inte göra om det? =)

2007-02-14 @ 11:18:17
Postat av: barajagjohanna

Jove: Typ, ja.

Stephi: Nä, det går inte att göra om. Åka iväg och plugga språk i ett annat land är jag inte främmande inför, men att göra om det går inte.

2007-02-14 @ 17:00:25
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Tolken

Va! Dansade du afrikansk dans?? Däruppe i Belleville??? På den där gatan som är en backe och mynnar ut vid en park på nersidan? Min kompis systerdotter var hos oss sex veckor i somras och hon dansar afrikansk dans i Göteborg och var där och dansade. Jag följde med henne dit några gånger. Verkade jättemysigt.

2007-02-14 @ 23:47:18
URL: http://parisbarnen.blogs.se
Postat av: barajagjohanna

Tolken: Nej, det var inte i Belleville, det var vid Clichy. Minns inte gatan, men man gick neråt från Place de Clichy. En väldigt trevlig (men kvav - ingen luftkonditionering!) dansskola med massor av olika dansstilar. Afrikansk dans är riktigt coolt. Man släpper loss ordentligt och afrikanerna är så härligt glada att man blir alldeles glad själv - jag log ständigt.

2007-02-14 @ 23:55:53
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Sofie

Hej! Läste dina gamla blogginlägg om hur du sökt in till Disneyland. Själv ska jag på intervju för Disney i Stockholm på onsdag, jag är sjukligt nervös eftersom jag knappt snackat franska på 9 månader!! Undrar bara om du har lust att ge mig lite insider-tips inför intervjun? Vad för frågor ställer dem? Hur brutala är dem? Pratar dem snabbt som tusan? Förväntar dem sig en hög nivån på ens franska eller förstår dem att man är lite ringrostig? Maila mig gärna! Tacksam för all hjälp jag kan få=)

2007-02-18 @ 18:52:49
Postat av: barajagjohanna

Sofie: Jag hade inte pratat franska på över ett år när jag var på intervjun, så det är nog lugnt för dig. De är inte så brutala och de pratar inte särskilt fort. De förstår absolut att du är ringrostig. Däremot är det viktigt att du försöker. "Ett naturligt leende på läpparna" var något de pratade om. Ha det. Verka säker. De kommer att intervjua dig både på engelska och på franska. Jag minns inte frågorna de ställde, men ha klart för dig varför du sökte - det hade jag lite svårt att svara på, haha.

2007-02-19 @ 12:08:11
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Anonym

bor i paris och i love it!

2007-02-25 @ 00:13:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback