Semlan ska ätas som den är!

Pumans dotter skrev om semlor och hur de ska och inte ska ätas. Det här är så intressant att jag bara är tvungen att skriva om det själv. Ord och inga visor, tyckte Puman om min åsikt om semmelätning, och jorå: En semla ska ätas som den är! Man kan ju för tusan inte sätta den i mjölk (fy, vad äckligt brödet måste bli!) eller utan mandelmassa och så vidare. Nej, äkta mandelmassa ska det vara, grädde såklart och florsocker på locket. Och självklart äter man locket först, annars blir det ju ytterst svårt att äta och man kommer få grädde på hakan och florsocker på näsan. Jag skulle dock kunna sträcka mig till att ha vaniljkräm i, för att det är gott, men det blir ingen riktig semmelkänsla.

Enligt kalendern är det fettisdagen den 20 februari, men jag är inte så mycket för traditioner, så en semla skulle jag lika gärna kunna äta på julafton. Ida och jag köpte semlor på Landings i Uppsala för ett par-tre år sedan, detta var i början av januari. Vi trodde snart det var semmeldags i och med att de sålde semlor. Det var tydligen inte så snart, men semlan försvann ner i magen lika lätt för det.

Hur äter du semlan?


Kommentarer
Postat av: Therese

På tal om att sälja semlor för tidigt såg jag för några år sen semlor i december före jul på ett kafé i Uppsala.

Jag äter helst min semla som den är fast jag är ingen större semelfantast. Tycker attdet kan bli lite för mycket med grädden. Helst äter jag alla bakverk som innehåller choklad.

Postat av: tolken

Oj, vad jag blev semmelsugen, nu får jag hem och baka. Fast jag har ju en månad på mig. I Stockholm bodde vi ganska nära Dalpojken som har lagt ner nu, men de var bäst i test i flera år med sina semlor. Fast de var gigantiska. Åt man en sån klarade man sig till middagen.

2007-01-15 @ 16:48:49
URL: http://parisbarnen.blogs.se
Postat av: Niklas (Fd Hans Ångest)

Semlor är gott!!!

Självklart skall det vara mandelmassa i! Men för övrigt är jag öppen för olika varianter beträffande själva förtäringen. Ibland äter jag den som den är (locket först) och ibland äter jag den med varm mjölk ("hetvägg" kallas det).

Det är förbannat gott med kaffe till!

2007-01-15 @ 17:01:00
Postat av: Niklas (Fd Hans Ångest)

Grädden får gärna vara vispad med floursocker!

2007-01-15 @ 17:02:20
Postat av: barajagjohanna

Therese: Åh, jag med. Choklad är bäst. Och jag är inte heller någon egentlig semmelfantast faktiskt, jag äter nog max två stycken om året, bara för att man ska. Idag var jag och fikade och såg semlor, de var GRYMT stora. Valde en annan kaka...

tolken: Stora semlor blir nästan för mycket. Hem och baka med dig!

Niklas: Allvarligt talat, varm mjölk? Menar du då att du liksom lägger/ställer semlan i detta, som jag hört att vissa gör? Hur sjutton gör du då? Jag menar, HUR äter man? Och blir inte brödet jätteäckligt?

2007-01-15 @ 18:13:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Louise

oj..trodde man fick äta sin semla som man ville..:) det gamla sättet att äta är faktiskt med varm mjölk, tro det eller ej. Och eftersom jag är extremt allergisk så äter jag faktiskt min semla UTAN mandelmassa!
/louise

2007-01-15 @ 18:18:04
Postat av: Camilla

Jag äter semla såhär ; Tar av locket, doppar locket i grädde och äter. sparar underdelen med den grädda som är kvar till slut ;x smarrar i mig.

2007-01-15 @ 18:28:06
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: Therese

Min fafar brukade äta "hetvägg" dvs. man fyller en djup tallrik med varm mjölk och lägger semlan i det. Helt ätbart även om jag föredrar semlan som den är. Precis som du äterjag max två om året för att man ska.

2007-01-15 @ 19:21:51
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: Lolita

Åh vad sugen jag blev på semlor nu.. fy på dig! :D

2007-01-15 @ 20:17:28
URL: http://lolita.blogg.se
Postat av: Linn

Här kom det - semmelinlägget! :) Jag älskar faktiskt semlor, men det brukar ändå inte bli överdrivet många per år, trots att jag brukar vara på dem lite i förväg. Än så länge har det bara blivit en, vilken jag åt som jag brukar, dvs genom att först ta av locket, äta det tillsammans med en klick grädde, sedan brukar jag "jämna till" grädden lite sådär barnsligt med tungan så det är precis "lagom mycket" kvar för att äta resten så skickligt jag nu kan utan att bli vit på nästippen. :) Det hela tar sin lilla tid, men inte ska väl semla ätas likt en hamburgare? Good luck med grädden i så fall, säger jag bara..

Någon gång måste jag i alla fall prova att äta semla på gammalt hederligt vis, i en djup tallrik med varm mjölk, mest bara för att ha gjort det, liksom.

Hur gott jag än tycker det är med semla så är det bannemej inget som klår CHOOOKLAD! :D

2007-01-15 @ 20:18:16
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Linn

(Kunde inte låta bli att skriva det där sista..)

2007-01-15 @ 20:19:55
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: becka

Åh fy fan vad gott med semlor- jag dreglar bara jag ser bilden! Jag gillar både semlor som de är och som hetvägg med varm mjölk *mums* *dregel* Just nu är jag extra sugen på allt möjligt, vilket beror på att jag försöker vara en duktig nikotinfri flicka (läs mer på min blogg)

2007-01-15 @ 21:31:35
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Louise: Det går INTE för sig att äta semlor hur man vill. :P

Camilla: Du är godkänd.

Therese och becka: Men allvarligt talat, med varm mjölk? Jag måste få ett svar på det här nu - blir inte brödet JÄTTEÄCKLIGT? Sådär mjukt och dant, uuh.

Linn: Inget slår choklad, det har du definitivt rätt i. Slicka på grädden? Treårsvarning på Linn. Hahaha. ;) Och Hitlervarning på mig som kommer med pekpinne här. Och för din upplysning kan jag tala om att Bert Karlsson äter semlor som vi andra äter hamburgare...

2007-01-15 @ 22:07:11
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linn

HAHA, jag skulle nästan betala för att se Bertan käka semlor om det är så vidrigt som det låter!

2007-01-15 @ 22:13:23
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: becka

Du får väl prova själv- men kanske är det en sån grej som man måste ha lärt sig gilla som liten, när man är stor är det nog försent.

2007-01-15 @ 22:18:57
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com
Postat av: Therese

Instämmer med Becka , du får väl prova. Visst blir brödet lite uppblött. Själv föredrar jag att äta semlorna som dom är.

2007-01-15 @ 22:23:47
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Linn: Har du missat Berts semmelätande? Det såg jag minsann på Fame Factory. :) Haha.

becka och Therese: Jag är visserligen inte så stor, men tillräckligt för att lära mig det tror jag. Man ska prova saker, men i det här fallet tänker jag stå över. Varm mjölk funkar inte. Och inte med en semla i. Det kan ju inte bli mer fel. :)

2007-01-15 @ 22:33:20
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Catrin

Oj vad gott det hade varit med en semla nu! Mums!

2007-01-16 @ 09:01:52
URL: http://catrins.blogg.se
Postat av: Niklas (Fd Hans Ångest)

Om jag äter semlan med hetvägg, så äter jag den med sked...

2007-01-16 @ 23:33:07
Postat av: Pumans dotter

Oj, jag hade missat din fina semmelbild. Jag börjar ju dregla nästan. Håller med dig, visst ska den ätas som den är! Men jag vill ha en liten bara... :)

2007-01-17 @ 21:02:14
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Catrin: Jag skulle verkligen vilja ha en just precis nu... är hungrig!

Niklas: Jag äter faktiskt semla med sked ibland, måse jag erkänna. Men det är bara för att slippa få grädde i hela ansiktet. Och jag har absolut INTE mjölk till, som du säkert förstått vid det här laget...

Puman: Ja, en liten är bäst.

2007-01-18 @ 17:20:01
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Ida

yo, den där dagen hade jag nästan glömt bort. Men nu kommer jag ihåg precis :) Ooh, det var gott. Och semlan idag, var mm, mm, mmm!! Och jag vill äta den som den är, kanske med ett glas mjölk till ;) Love you babe!

2007-01-18 @ 18:44:40
URL: http://hallonglasvinge,blogg.se
Postat av: sundsvall

förstår inte det där med att man inte skulle få äta sin semla som man vill? traditionellt så äter man den med mjölk, så då borde väl alla göra så isf? Det finns folk som inte tål/äter mandelmassa, ska dom då inte få äta nån semla? Herregud, det finns väl ändå viktigare saker i den här världen än hur folk äter semlor?

2008-02-08 @ 17:56:54
Postat av: barajagjohanna

sundsvall: Det viktigaste för mig här i världen är hur folk äter sina semlor, absolut, helt klart...

2008-02-08 @ 18:49:18
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback