4 juni

Kompis ringer.

Kompis: Vet du vad det är för dag idag?

Jag har ju tänkt hela dagen på att det är tre år sedan vi tog studenten, men det är nog bara jag som är knäpp och minns det. Vad kan hon tänka på? 4 juni... Har jag glömt att gratulera någon på födelsedagen? Nej, det har jag inte. Och inte är det nationaldagen än... Har jag missat något? Äh, det kanske är studenten hon tänker på?

Jag: Tre år sedan vi tog studenten?
Kompis: Är det inte sjukt? Det har gått tre år!


Jag vet. Tre år. På ett sätt känns det som igår, men samtidigt är det väldigt avlägset. Vi funderade på vad vi har gjort sedan dess egentligen. Och visst har vi väl hunnit med lite i alla fall, det är nog därför det känns avlägset. Den 4 juni 2004 var jag nog Uppsalas lyckligaste
student. Året innan var jag så fruktansvärt avundsjuk på alla jämnåriga som tog studenten, att hela mitt sista gymnasieår gick åt till att drömma om studentens lyckliga dag. Och studentens lyckliga dag blev en av de lyckligaste dagarna i mitt liv.

Och den 4 juni 2005 återvände jag till Sverige efter the time of my life i Paris.

Kommentarer
Postat av: Veronika

Pappa sålde mina gamla mopeder i helgen. Då slog det mig att det var 10 år sen jag fick dem (eftersom jag är 25 nu). Herreje, vad gammal jag känner mig helt plötsligt. Men så ligger jag ju också om nätterna och förbanna de mopeder som kör på gångvägen utanför vårt fönster mitt i natten.

Postat av: Ida

För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studeeeenten! Fy fan vad vi är bra ;) Var verkligen världens bästa dag :D

2007-06-04 @ 23:48:04
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: Therese

Har inte med ämnet att göra men jag tog mig friheten att låna din bild av tzay när jag skrev ett inlägg om dom. Hoppas det var okey. Jag länkade naturligtvis till dig. Om du protesterar tar jag naturligtvis bort bilden.

2007-06-05 @ 00:11:18
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Vilket plugg gick du i?

2007-06-05 @ 09:59:43
Postat av: Linn

Det är helt otroligt vad tiden bara springer iväg.. Om några dagar är det också tre år sedan för mig. TRE ÅR! TRRRREEE ÅÅÅÅR! Hjälp! Tack och lov har vi hunnit med en hel del sedan dess, så de tre åren har väl långt ifrån varit till spillo, egentligen, även om man ibland har sina dagar.
Fira till det lite idag, Johanna! ;)

2007-06-05 @ 10:54:59
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Veronika: Jaa, när man tänker tillbaka sådär kan man känna sig gammal. För tio år sedan var jag tretton år, men det känns fan som tio år sedan också, det var sjukt längesen.
Ida: Jaa, det var det!
Therese: Det är heelt okej!
Niklas: Jag läste journalistik på GUC.
Linn: Jaa. Men det känns nästan som tre år också. Eller två kanske. De tre åren har gått fort.

2007-06-05 @ 17:53:01
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: moni

för mig var det 10 år sedan på nationaldagen... TIO ÅR! jag förträngde det visst, för jag kom inte på det förrän i torsdags...

2007-06-09 @ 11:25:11
URL: http://moni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback