Från 3-3 till 3-0

För er som inte har koll, så gick en EM-kvalmatch i fotboll mellan Danmark-Sverige igår. Sverige ledde med 3-0, sedan kom Danmark igen till 3-3. Någon gång där fick en dansk spelare rött kort och det dömdes straff för Sverige, varpå en åskådare (dansk, boende i Sverige) sprang ut på planen och attackerade domaren. Domaren valde då att avbryta matchen och döma 3-0 till Sverige.

Är det inte lite... överdrivet? Visst, domaren satte ner foten och visade att man inte tolererar sådant här som förstör matchen, men ska hela Danmark behöva lida för att en puckad åskådare springer in på planen? (Enligt Aftonbladet har han ju inte ens någon förklaring till det han gjorde.) Döm puckot istället, inte laget som hade lyckats komma igen och hade chans att vinna över Sverige, och spela färdigt matchen.

(Uefa bestämmer snart om segern tilldöms Sverige med 3-0.)

Kommentarer
Postat av: ida

grejen är ju att sverige precis hade fått straff. svårt att döma matchen till 4-3... det bästa tycker jag hade varit om matchen kunde ha spelats klart. idrott får inte vika sig för idioter. men samtidigt hade jag nog varit lite småskraj om jag skulle ha gått ut och slagit en straff i det läget. det går att vända på det många varv. men jag lider med det danska laget.

2007-06-03 @ 10:13:01
Postat av: Linn

Det hela känns så himla absurt. Skandalöst!

Postat av: Fred

Jag känner att det är lite konstigt att det blir 3-0 men att man dömmer att Sverige har vunnit är tycker jag rätt. Det ska finnas ett incitament för varje värdland att se till att det inte urartar som det gjorde: ingen vakt ingrep och det är spelarna som fick ta hand om puckon! Men klart att det känns surt för danskarna...

2007-06-03 @ 12:11:53
URL: http://lugnetochfred.blogspot.com
Postat av: Anonym

jag håller med fred.
kan inte värdlandet garantera säkerhet så tycker jag att han gjorde rätt. inte bara ett pucko utan TRE kom in på plan... vad säger det? det både stått en buffel längs hela planen efter den första gången och inte ska det ta sådan tid innan någon kommer till undsättning?

2007-06-03 @ 12:24:12
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Min pappa som var på plats berättade just om den otroligt bristande säkerheten på arenan, så visst... men jag tycker ändå det är synd att Danmark som lag blir drabbat.

2007-06-03 @ 16:41:22
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Pumita

Håller med dig, Johanna. Puckot borde ha straffats istället. Det var ett helt idiotiskt beslut!

2007-06-03 @ 20:23:35
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: Malin

Tack för informationen :) Jag tyckte jag hörde något om någon match.

2007-06-03 @ 21:32:19
URL: http://bitavkaka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Malin: Hahaha, varsågod!

2007-06-03 @ 21:45:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback