Save the last dance

»Du tycker väl om dansfilmer?»
Frågan kom från min kompis, som hade för sig att jag sagt det tidigare. Och visst stämmer det. Min kompis rabblade upp en massa filmtitlar och ungefär den enda jag hade sett var Dirty Dancing... Så jag fick ett mål: att se dansfilmerna. Nu har jag avklarat två: Save the last dance 1 och Save the last dance 2. Och jag är fast.

Julia Stiles as Sara in Paramount's Save The Last Dance

Save the last dance 1 fängslade mig totalt. Det är historien om den vita tjejen som flyttar till sin pappa i ghettot i det hårda och kalla Chicago, efter att mamman omkommit. Sara (
Julia Stiles) träffar Derek (Sean Patrick Thomas), den svarta killen med vilken hon har dansen gemensamt. Det gnistrar om dem och berättelsen om kärleken, där den vita tjejen kommer och inkräktar på de svartas område, som om det är två vitt skilda världar och där ingen tycker att det är okej att det är en vit tjej som "tar" deras schyssta kille, berör mig. Mötet mellan människor genom dans, det berör mig verkligen. Cheeses, jag gillar den här filmen. Den borde få vem som helst att bli sugen på att dansa. Själv var jag tvungen att gunga med lite.

I uppföljaren, Save the last dance 2, är Julia Stiles som Sara, utbytt mot Izabella Miko, vilket är lite synd. Även om hon är duktig, så blir det som om det är en helt annan fim med helt andra människor. Men det spelar ingen roll. Den här filmen är också bra. Historian känns lik den första filmen, här träffar Sara Miles (Columbus Short), ännu en snygg, svart kille. Men även om historian liknar den första filmen, så känns den annorlunda. Det är dessutom mer dans här, vilket är positivt. Jag berördes mer av första filmen, men även den här är absolut sevärd.

Flashdance, Dirty Dancing 2 med flera nästa...

Bild

Kommentarer
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Okay, de är säkert medryckande m m, men upplägget känns väldigt "hollywoodskt". Precis lagom djärvt, men samtidigt fördomsfullt?
Jag vill ta tillfället i akt och rekommendera en annan dansfilm!
"Blåjackor" med bl a Nils Poppe är faktiskt en väldigt imponerande svensk gammal klassiker. Se den! Anna-Lisa Ericsson och Nils Poppe är otroligt skickliga i sina dansnummer!

2007-06-22 @ 11:54:20
Postat av: barajagjohanna

Niklas: Upplägget är absolut "hollywoodskt", som du säger, eller egentligen lite typiskt high school-aktig (som jag normalt inte gillar) och ganska förutsägbar, men filmen (den första) har ändå något mer! Jag gillar den verkligen. Den andra också. Vi har kanske inte samma smak? :) Tack för tipset, men jag skippar nog Poppe, faktisk, haha. ;)

Postat av: Linn

Johanna, du fick mig SÅ sugen att vilja se 'Save the Last Dance' igen! Har den här hemma, på VHS (så uråldrigt!). Ska verkligen ta mig en skön innsittarkväll en dag när det passar och sommarregnet duggar tätt. Men nu är det Midsommar-firande som gäller! Bonne fête de la Saint-Jean, min vän! :) (Tack för språklektionen. Jag tar det som en sanning.) Kramar!

2007-06-22 @ 12:59:33
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Emma

Jag är sååå glad att jag hittade din blogg.. hade nämligen inte fått reda på att det fanns en uppföljare på save the last dance isåfall. Tycker du att 2an är lika bra som 1an och finns 2an att hyra? :)

2009-06-26 @ 18:36:12
URL: http://emmanormark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback