Sista veckan som heltidssjukskriven

Det är blandade känslor att återgå till jobbet. Mest är det trist, för man vänjer sig vid att inte jobba kan jag tala om. Man kan uträtta ärenden vilken tid som helst, man kan vara uppe sent på kvällarna, man kan sova länge på mornarna. Speciellt de två senaste veckorna, som har bjudit på riktigt sommarväder, har jag njutit av att sitta på uteserveringar, äta frukost, lunch och middag utomhus och ligga på föräldrarnas brygga med solkräm, brillor, keps, bok och tidning nära tillhands. Då är det inte dumt att vara "ledig". (Det är väl detta som är farligt med att vara arbetslös för länge kan jag tänka - man vänjer sig och har det rätt skönt.) Men när jag mår så bra får jag verkligen dåligt samvete över att jag inte jobbar. Inte gentemot min arbetsplats, kanske bara lite gentemot mig själv och ärligheten, men framförallt gentemot samhället. Här går jag och kostar pengar, ungefär. Det är så jag tänker när jag gör annat än att bara vara hemma. Jag vet att jag inte borde tänka så i min situation, men det gör jag ändå.

Försäkringskassan ger mig taxi till jobbet och på måndag är det alltså dags att kliva över tröskeln på kontoret igen. Det kan ju vara bra att återfå rutiner. Och jag är ju inte tillbaka på full tid ännu och dessutom jobbar jag bara fem veckor innan jag har mitt livs första betalda semester - så jag ska väl stå ut.


Kommentarer
Postat av: tolken

Trist att börja jobba när det är så fint även om det nog är skönt att göra det ändå...

Postat av: barajagjohanna

tolken: Fast som det ser ut nu så blir vädret lite sämre lagom till jag börjar jobba igen, så jag ska inte klaga som fått vara hemma de här veckorna. ;)

2007-06-11 @ 22:54:27
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: naffs

Men det är ju därför vi betalar skatt så att de går till människor som behöver dem - sånna som du :) kram på johanna

2007-06-11 @ 23:21:45
Postat av: Therese

Fast även om det är skönt just nu att inte jobba så tror jag inte man vänjer sig och tycker det är skönt. Visst en tid kan det vara skönt men efter ett tag blir man less att sova på morgonen. Jobbet är ju också något socialt för dom flesta och som arbetslös under en längre tid kan an nog lätt börja känna sig ensam och isolerad om dom flesta man känner jobbar. Sen blir man ju inte direkt rik av att vara arbetslös och stress över dålig ekonomi är inte kul.
Du ska absolut inte få dåligt samvete och tänka att du går och kostar pengar för samhället. Du är ju ingen fifflare utan har gått igenom en stor operation och kroppen behöver tid för att läka.

2007-06-12 @ 00:12:30
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Veronika

Skönt med "mjukstart". Fem veckor ska nog gå bra, sen får du återgå till uteserveringarna och bryggan.

2007-06-12 @ 08:03:01
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: barajagjohanna

naffs: Jag veeeet, men då tänker jag bara att det kanske finns folk som behöver det bättre... haha.
Therese: Första tiden som sjukskriven gick jag som på nålar och tyckte det var oerhört tråkigt och jag ville bara gå tillbaka till jobbet, hur tråkigt det än kan vara där. Det var det sociala som blev trist. Men nu har jag vant mig. Det kan visserligen bero på årstiden att jag trivs. Det hade kanske inte varit samma sak på vintern.
Veronika: Ja, verkligen. 25-50% innan semestern är ju ingenting. Jag kommer ha tid för uteserveringar och bryggan även efter jobbet. :)

2007-06-12 @ 10:04:36
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback