Sjukhuset var tryggt

image592

Två Panodil, två starka smärtstillande och så en spruta för magen. Detta är vad jag fått två gånger om dagen på sjukhuset. Två ytterligare medicinintag har jag fått, vilket har varit ytterligare två Panodil och så långtidsverkande laxermedel och en blodförtunnande spruta. Mellan detta har jag fått mer smärtstillande vid behov.

Nu ska jag sköta allt själv. Och det är jobbigt att vara hemma. Mamma och min moster sa att det måste vara som att komma hem som BB, så ni som har fött barn kanske förstår. Efter några timmar hemma och jag hade ont och inget hjälpte, blev det skitjobbigt. Här finns inte sjukhusets trygghet. Här finns ingen anpassad ryggsäng, inget gåbord, får jag jätteont kan jag inte ringa på en klocka så att en gullig sköterska kommer och hjälper mig. Nätterna är jobbiga, för inget sätt är bekvämt att ligga på, inget sätt får mig att slappna av ordentligt. En sådan vanlig sak som att ta sig ur sängen på morgonen är en extrem ansträngning och gör förbannat ont när jag inte har fått medicin, och en sådan sak som att klä på sig kan jag inte göra helt på egen hand, vilket såklart är jättejobbigt. Med medicin i kroppen blir allt bra, men när det gör ont blir jag fem år igen. Men: det blir bara bättre.

Jag ska försöka bli mitt gamla blogg-jag igen och inte bara skriva om sjukhus, operation, rehab och så vidare. Men först måste jag ringa sjukhuset för att stryka en massa frågetecken från gårdagens supersnabba utskrivning...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men detta är ju vad som händer i ditt liv nu johanna, bara skriv på om vad som händer, det känns som en tryggt att veta hur det går med dej! Stor kram på dej. Nu börjar min jobbhelg - 27 timmars jobb på 3 dagar. Men sen är det över!! Sista dagen på söndag!Weehooo! STOR KRYA PÅ DEJ KRAM från lilla mej

2007-03-09 @ 10:33:09
Postat av: naffs

det var jag som nyss skrev!

Postat av: Linn

Kan föreställa mig att det är en stor omställning att få komma hem, kanske särskilt också när det gick så hastigt för dig som igår. Men, tur är ju att du blir omhändertaden och ompysslad där hemma ändå, även om kanske din mamma och company inte alltid är av samma kaliber som sjukhuspersonalen så har du ju deras stöd på ett helt annat sätt.
Så glad jag blir när jag läser orden; "det blir bara bättre", för det är just precis så jag själv tänker. Du är skitduktig! Fortsätt med det. :) Krya på dig & STOR KRAM!
Förresten, den där läskiga sprutan med blodförtunnande känner jag igen. Fick själv ta 2 st sådana om dagen när jag hade totalkraschat min fot för några år sedan då jag var gipsad väldigt hårt. Nål- och spruträdd som jag är (var?!) så var det iiinge kul. Du är bergis modigare. ;)

2007-03-09 @ 10:39:58
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

naffs: Skönt att det är över med skitjobbet sen! Stor kram på dig med.

Linn: Verkligen omställning. Men det var ändå skönt att det gick hastigt igår, för dagen var ändå bara en dag i sängen med film i väntan på att få åka hem. Mamma är ledig från jobbet en vecka för att vara hemma och hjälpa mig och det behövs kan jag tala om. Sprut- och "allträdd" som jag varit är jag inte numera. Jag fick bedövningssalva varje gång dessutom, så det kändes inte. Särskilt inte om de tog på vänstra sidan av magen där jag inte har någon känsel numera, haha. Nu är jag inte så rädd längre. :)

2007-03-09 @ 14:52:06
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Fred

Jag tycker också att du ska skriva om det som känns viktigt för dig NU! Jag läser!

2007-03-09 @ 20:07:04
URL: http://lugnetochfred.blogspot.com
Postat av: Madde

får jag fråga vad du opererade för nått? hittade nyss till din blogg. intressant blogg iallafall. :) ska fortsätta läsa

2007-03-09 @ 21:03:49
URL: http://madelejn.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Fred: Okej, okej. :)

Madde: Jag har opererat min rygg för skolios. Var väldigt sned innan och nu är jag inte särskilt sned alls. Kul att du gillar min blogg!

2007-03-09 @ 23:03:02
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest )

Johanna, du är bäst! Fortsätt så!

2007-03-10 @ 02:45:26
Postat av: Pumans dotter

"Jag ska försöka bli mitt gamla blogg-jag igen och inte bara skriva om sjukhus, operation, rehab och så vidare."

Just nu är dina tankar upptagna av allt som har hänt på sista tiden (och det är mycket!) så det är helt naturligt att du skriver om det. Det är jätteintressant att läsa och jag beundrar dig som har varit så stark och orkat hålla humöret uppe! :) Sedan är jag inte så säker på att du blir "ditt gamla jag" igen. När såna här stora saker händer är det många som tänker på sitt liv som "före och efter". Vet inte om det är så för dig. Hur som helst, jättekul att allt har gått så bra!

2007-03-17 @ 21:36:09
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Niklas: Bäst?! Tack, tack. :)

Pumans dotter: Jo, det kan säkert bli lite "före och efter", men efter börjar nog på riktigt till hösten när jag är färdigläkt. Jag längtar tills dess!

2007-03-17 @ 22:17:56
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: sofie

lånar din bild om det är ok?, tog själv inte så mycket bilder när jag blev opererad, men lånar ingen där du är med på :D hoppas de ä ok! :D

2009-07-08 @ 19:52:40
URL: http://soooofieeee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback