Joppe - nu ännu mer jämställd

image909Idag... idag, hörni, har jag äntligen rensat avloppet i duschen! Nu slipper man stå i en sjö när man duschar hemma hos mig. Eftersom jag inte trodde på mig själv, tänkte jag att det var dags att ringa en rörmokare. Men till slut tog jag tag i det själv ändå. Det var skitäckligt, men jag gjorde det. Alldeles själv!

Eftersom jag tycker att både kvinnan och mannen i en familj ska göra allt (alltså, inte att det ska vara självklart att det är mannen/pappan som byter däck på bilen, rensar avloppen och kopplar ihop de tekniska prylarna, medan kvinnan/mamman lagar mat, syr i knappar i kläderna och sätter upp gardiner), så har jag ett problem. Jag kan inte ett skit om bilar (mer än att köra), jag lärde mig liksom inte ens tanka förrän ungefär tre år efter att jag tog körkortet, bara en sån sak. Typiska killsaker är jag inte så bra på alltså. Men de typiska tjejsakerna då?! Ja, jag kan inte sy, jag lagar inte gärna mat, jag kan absolut inte sköta om blommor och jag kan definitivt inte sy gardiner. (Vad jag kan? Äh, jag har andra bra egenskaper.)

Men det börjar ju tydligen ta sig. Jag har lyckats med att både koppla in bredband och digitalbox (jaa, det är stort för en som alltid varit oteknisk) och för några veckor sedan klarade jag dessutom av att laga ett par byxor (typisk kvinnogöra va... hmpf). Och så avloppet idag. Det är stort. Fan, vad bra jag är.

Kommentarer
Postat av: Veronika

Vad duktig du är!

Postat av: Linn

Du är grym, Johanna! Skulle vilja se mig själv utföra samma sak (med bravur.) Haha. Lovar dig, när den dagen kommer ska jag meddela det! Däremot har jag ganska nyligen lärt mig att sy i knappar. ;) Poäng till min kvinnliga sida, däremot fattas jag en hel del "manliga" egenskaper. (Om det inte räknas att mocka skit, förstås.)

2007-11-05 @ 22:19:16
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Veronika: Tackar. :)

Linn: Det där med att sy i knappar... haha... jag KAN, men sen om det blir bra, det är ju en annan sak.

2007-11-05 @ 22:44:29
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cliff Hanger

Det är tur att inte vi bor ihop. Jag är också dålig på både typiska mansgrejer och typiska kvinnogrejer. Men jag är bra på annat, precis som du.

2007-11-06 @ 01:40:13
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: lisa

du är skitbra gumman:) hehe

2007-11-06 @ 13:24:37
URL: http://jagarenstjarna.blogg.se
Postat av: christel

Go girl! Jag har ockå rensat avloppet, skitäckligt är det ju!

2007-11-06 @ 14:26:46
URL: http://pumpapuder.blogspot.com/
Postat av: Ida

Bra skrivet ;) Fan vad bra du är :D

2007-11-06 @ 18:09:34
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Okej, okej, det verkar fånigt att säga att jag är SÅ bra, för jag måste erkänna att rensa ett duschavlopp är bland det lättaste jag har gjort... sådeså. Däremot rensade jag diskhons avlopp i min lägenhet i Paris - herregud... där får man ju skruva isär delar och plocka matrester och komma ihåg hur delarna ska skruvas ihop och se till att det inte läcker. Men jag klarade det med. Så, NU kan ni säga att jag är bra. Hahaha!

2007-11-06 @ 18:57:02
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback