Och så gick jag sex år tillbaka i tiden

»Har du legitimation?» frågar tjejen vid dörren till Sportbaren i Ejendals arena samtidigt som jag kommer på att mitt leg ligger kvar i jackan som ligger på min sittplats. Jag suckar lite och förklarar att det är kvar i jackan, varpå tjejen säger att hon är ledsen. Yeah right att du är, tänker jag, blir ordentligt irriterad och förklarar att de låter mig gå in i baren varje gång annars, utan att kolla leg. Särskilt irriterad är jag då mitt sällskap, två och tre år yngre än jag, redan gått in. Tjejen upprepar bara att hon är ledsen.

MEN SER JAG UT SOM SJUTTON ELLER?

Jag har full förståelse för att man kan tro att jag är lite yngre än vad jag är, men sjutton? Och det är utan tvekan jättebra att vakter kollar leg en gång för mycket än en gång för lite. Men jag blir riktigt, riktigt irriterad på detta med tanke på att jag annars glider in i baren, match efter match, utan att visa leg.

Och efter mig glider en sjuttonåring in.

Förnedrande. På riktigt.


Kommentarer
Postat av: Regina

Stackars, förstår du blev irriterad!! Men tur du fick chansen att trycka upp legget i fejjan på henne senare iaf! :D

Postat av: Ida

Yeah! Där fick hon allt, bitchen! Mohahaha!

2007-11-24 @ 00:13:00
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Ja, det var skönt, men alltså, hörni, hon är säkert jättetrevlig, absolut inget ont mot henne. :) Blir bara irriterad på hela grejen...

2007-11-24 @ 00:15:05
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Aha! Jag tycker mig ana små sprickor i din hockeyidyll!

2007-11-24 @ 10:43:53
Postat av: Therese

Jag har fyllt 30 för flera år sen men blir fortfarande frågade om leg ibland både på krogen och systemet. Visst brukar folk oftast gissa att jag är yngre än jag är men jag ser knappast ut som sjutton eller nitton. Vissa bartenders har faktiskt blivit riktigt generade när dom sett min ålder på körkortet.

Förresten var det inte en gubbe som var över 70 som inte fick köpa folköl någonstans i Norrland nyligen för att han inte ville visa leg?

2007-11-24 @ 21:06:50
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Niklas: Då är du nöjd va?

Therese: Haha, det med 70-åringen låter ju otroligt. Min 31-åriga kompis fick visa leg när vi för några veckor sedan skulle in på en klubb med 18-årsgräns... Vi skrattade gott, men skakade också på huvudet. Nog för att hon inte ser ut som 31, men 17...

2007-11-24 @ 23:02:49
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Blanksteg

Ja, det är ett jävla gissel. Jag har fått visa legg i 10 år nu. Varje gång jag går ut. Det känns sådär att vara några månader ifrån 29 och behöva länga upp sitt ID kort när 18 år gränsen. Men men. Jag (läs; vi) har väl inte en massa rynkor i fejjan i alla fall.

2007-11-25 @ 20:54:18
Postat av: Nicklas

Hehe jag har inte vart med om det, men förstår att du blir irriterad. Jag är tjugo år men ser ut som 17 så förtår om jag måste visa.

Men jag undrar, är det inte lag att man måste, som vakt, fråga efter leg?

2007-11-27 @ 20:16:24
URL: http://nicklaspersson.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Blanksteg: Min 31-åriga kompis fick visa leg senast då vi var ute på en klubb med 18-årsgräns. Haha. Hon blev glad. Det kanske vänder där någon gång så att man uppskattar att se yngre ut...

Nicklas: Jag vet inte om det är lag på det, men det är mycket möjligt - om man är minsta tveksam är det klart man ska kolla leg.

2007-11-27 @ 23:08:46
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback