Ibland blir jag skittrött...

...på folket i min klass. För det första är många såklart från Gävle och som jag har nämnt tidigare pratar de förskräckligt. Till exempel kan de inte uttala bokstaven ö. Medan en normal svensk säger "ööö" precis som ett ö ska låta, säger Gävlebon nästan "y", det låter ungefär "yö", en blandning av bokstaven y och bokstaven ö alltså.

För det andra tycker jag att det diskuteras lite väl onödiga saker ibland och att det svävas ut lite för mycket inom ämnen som inte tillför något till skrivarkursen.

För det tredje finns det en tjej i klassen som jag säkert inte har något emot egentligen, men som jag av någon anledning inte gillar och hon verkar inte gilla mig heller. Det kanske har något med hennes jobbiga dialekt och uttal att göra eller att vi inte verkar gilla varandras sätt att skriva, vem vet.

(Och hjälp, vad riskabelt det är att skriva detta, man vet ju aldrig vem som läser...)

Men ibland är det jättebra i klassen. Som nyss, då jag fick ett mail från en kille som ville ge mig respons på min senaste text. Han var inte på lektionen igår, men hade läst min text innan (eftersom vi mailar dem till vår responsgrupp innan lektionen) och ville att jag skulle få ta del av responsen. Hur snällt som helst. Och att han dessutom, förutom bra konstruktiv kritik och förslag på ändringar och förbättringar, ger mig världens komplimang om att han önskade att han kunde uttrycka sig hälften så bra som jag i skrift, är ju toppen. Särskilt med tanke på att jag tycker att min senaste text bara är okej. Det är underbart med människor som kan ge sådana komplimanger, för det betyder enormt mycket för dem som får dem.

Jag har ingen idé till nästa skrivövning och känner mig stressad på grund av tidsbrist, men tack vare mailet jag just fick, blev jag i alla fall mer peppad till att skriva. Tack för det.

Kommentarer
Postat av: hannapaulina

Vad är det för utbildning du går och vad vill du göra när du är färdig? Låter kul att skrva, jag gillar själv språk noch analys men vet inte vad jag skulle göra av sådana kunskaper utanför skolan...

Postat av: barajagjohanna

hannapaulina: Just nu läser jag en 30 hp-kurs: Kreativt skrivande A. Det är både skönlitterärt och journalistiskt skrivande. Jag vill nog gärna plugga lite till efter den här kursen, får se om jag lyckas komma in på journalistprogrammet eller om jag läsa lite mer skrivarkurser. Vill skriva i alla fall, kan tänka mig både skönlitteratur och journalistik. Det får visa sig... :) Och du, språk har man alltid nytta av, långt utanför skolan!

2007-09-13 @ 23:00:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback