Sluta sno min bild!

image1055Söker man "choklad" på bilder på Google, så är detta en av de första bilderna som kommer upp. Den är ganska spridd - folk använder den hejvilt.

Bilden är min. Jag har aldrig fått frågan om någon får använda den. Och det spelar ingen roll hur många gånger jag skriver till människorna att den är MIN! MIN! MIN! (eller Marabou kanske vill ha rättigheten?) och att de antingen ska ta bort den från sin blogg/hemsida eller uppge källan - inget händer.

Det är klart att det är trevligt att folk vill ha min bild, och jag har inget emot att man använder min bild bara man åtminstone uppger varifrån den kommer, om man inte orkar fråga först. Men att den här chokladbilden sprids för vinden och att andra får cred för den är inte lika trevligt. Så nu har jag helt enkelt fått copyrighta den, hur fult det än är på den stackars bilden. Men det syns ju åtminstone varifrån den kommer nu... SLUTA SNO!

Nu ska jag äta choklad. Fazer. Med Mariannekross.

Kommentarer
Postat av: Therese

Tråkigt , jag har inte varit med om att någon har snott varken bilder eller text från min blogg. Inte vad jag vet iallafall. Skulle nog bli rätt sur om man inte länkade i så fall. Jag snodde ju bild på linssoppa från din blogg men då både frågade jag och länkade och det var inte så att jag tjänade pengar på den. Det känns ju som en annan sak också när ens bloggkompisar lånar ens bilder. Fast du får väl ta det som en komplimang också , du tar väldigt fina bilder. Tror inte att jag själv med min dåliga kamera skulle kunna ta en lika fin bild på en chokladkaka

Postat av: christel

Jag håller med Therese, du kan försöka ta det som en komplimang, du har supersnygga bilder! Finns det något enkelt sätt att ta reda på om bilden har spridits?

2008-04-14 @ 07:24:57
URL: http://pumpapuder.blogspot.com/
Postat av: Sara

Det där är ju ett problem som har ökat kraftigt med internet, och enda sättet är väl att märka dem, eller att spara dem i något knepigt format, jpeg är lättare att snvända än tex gif, tror jag.
Hur som helst, jag tycker också att du tar jättesnygga bilder!

2008-04-14 @ 10:53:28
URL: http://frenchcreme.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Therese: Det är en helt annan sak om någon jag känner "snor" bilden. Och visst får jag ta det som en komplimang också. :) EGENTLIGEN är det ju inte hela världen, det är principen jag blir irriterad på. Folk tar för lätt på det - även om jag som sagt känner att det såklart finns värre saker...

christel: Tack. :) Njaä, jag vet vet inte om det finns nåt enkelt sätt att ta reda på det. Just den här chokladbilden upptäckte jag första gången av en slump på en annan blogg. Sedan kan man via knuff.se se vilka sidor som länkat till ens blogg. Där har jag sett flera som har chokladbilden med min bildadress. För att testa lite sökte jag på "choklad" på Googles bildsökning och via den sökningen har jag upptäckt jättemånga som har den här bilden - nya sidor dyker upp om man gör nya sökningar.

Sara: Ja, jag nästan känner att jag måste märka mina bilder nu. Inte för att det är en jättestor grej, men om man är nöjd med vissa bilder är det tråkigt om annat folk använder dem som om bilden vore deras egen. Därför märker jag numera i princip alla bilder, för sakens skull. Lite tråkigt, men men. Tack för komplimangen. :)

2008-04-14 @ 10:57:06
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Johanna från Fjällbacka

Hoppas att du får en fab dag. Titta gärna in på min blogg!

2008-04-14 @ 12:00:24
URL: http://framtidstankar.blogg.se
Postat av: Lisa

Så fräckt! Det är verkligen synd att det blir så när man lägger ut bilder på Internet. Men du har i alla fall tagit en jättefin bild, som visserligen lett till att alla vill ta åt sig äran för den...

2008-04-15 @ 15:00:59
URL: http://lisasbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: Sukha/Johan

Hej, länge sen jag skrev en kommentar här, men men... Jag tycker INTE du ska ta det som en komplimang att folk snor ditt arbete, lika lite som om någon snor din cykel (ska man tänka "men oj vad trevligt att han tyckte min cykel var så fin att han tog den som sin egen?). Om någon frågar först, hänvisar och länkar, och du godkänner det; DÅ är det en komplimang. Annars tycker jag du kan skicka en faktura och hänvisa till upphovsrättslagstiftningen.
;-)

2008-04-16 @ 22:08:46
URL: http://ord-ord-ord.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej. Jag hittade chokladbilden på den här hemsidan utan ditt namn eller på annat sätt uppgivit vem som tagit bilden..

http://josephine.fashionblogg.se/69881/ar-jag-ointelligent-eller-vad-menar-hon/

2008-05-23 @ 15:33:20
Postat av: Daniel

Nu finns den även i vitt: http://www.facebook.com/photo.php?pid=2995833&id=95057135990 eller http://www.facebook.com/pages/Vi-som-vill-att-Marabou-ska-gora-vit-choklad/95057135990?ref=nf

2009-05-09 @ 23:58:37
URL: http://www.danieldesign.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback