Jag har ingen dator :(

Att vara utan dator är handikappande. Jag gör ju allt på datorn. Pratar med folk, bloggar, skriver (pluggar), letar efter telefonnummer, kollar busstidtabell, bokar tågbiljetter, betalar räkningar, för över pengar mellan konton, kollar resor, kollar vädret, kollar TV-tablån, pluggar till högskoleprov, mailar...

Lagom till Melodifestivalen drog igång igår, hände något med min dator. Den... dog. Att starta om den hjälpte inte. Att ta ur batteriet ett tag hjälpte inte. Jag kommer inte ens in i Windows längre. Jag blev så förtvivlad och tyckte så synd om mig själv att jag var nära att börja gråta. Fan, det är inte lägligt att bli utan dator när man pluggar... särskilt inte när det är en skrivarkurs man pluggar.

Imorgon hoppas jag att jag får lämna in den. Och jag hoppas jag återfår den efter bara ett par dagar. Det är väl egentligen hög tid för en omformatering. Men ännu mer hög tid är det att köpa en ny dator. Jag har haft min nuvarande i 2,5 år, och då ärvde jag den från min pappa, liksom... Men hur hittar man en bra dator som helst är nästan gratis? Eh. Jag har ingen lust att låta hela, eller ens halva, sparkontot gå till en dator. Hur har alla andra råd att köpa sina bärbara datorer? MacBook hit och MacBook Air dit. De är väl knappast gratis? Jag vill ha en bärbar dator som är lätt och därmed enkel att ta med sig, men den ska inte vara jätteliten. Och så ska det vara bra bild och bra ljud och det ska bara massor av minne. Helst helt ny. Och så nästan gratis. Någon som har en sådan? Kanske? Inte det, nej...

Till råga på allt börjar min mobil bli dålig. Och jag som ska köpa en snowboarddress och liftkort och grejer. Det där med nytt objektiv till kameran bortprioriteras ju tyvärr direkt... vilket egentligen en dator också gör... och en mobil... Suck, hur roligt är det att lägga sina pengar på en dator? Jag avskyr att lägga pengar på tekniska grejer. En bil eller flera resor, en platt-TV eller flera resor, en svindyr dator eller flera resor... valet är så jäkla enkelt. Men jag måste ha en dator.

Nu ska jag lämna föräldrarnas dator för att åka och träna skiten ur mig själv och sedan hem och dippa morötter och ruttna med pluggböckerna i soffan. Vad annars gör man när man inte har någon dator?

Vilket uruselt humör jag blev på.

Kommentarer
Postat av: Prinsessa På Vift På

Jaddu vad jobbiga datorer kan va ibland :P

Postat av: Krokofanten

Asus är bra men inte gratis tyvärr... Det värsta med bärbara är att man kan liksom inte uppgradera dom i det oändliga...
En PC är ju bara en låda med utbytbara saker...

2008-02-24 @ 15:45:45
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/
Postat av: Cliff Hanger

Usch, jag tycker verkligen synd om dig. Min dator strulade som fasen förut, men då bytte vi till sambons hårddisk och kunde även föra över de foton som låg på min hårddisk. Men musiken blev kvar. Hoppas att vi kan skaka liv i min dator nån gång och föra över musiken också. Nu börjar också sambons hårddisk balla ur, den låser sig flera gånger om dagen, så man blir tvungen att starta om. Det är helt klart en hatkärlek som man har till datorer.

Får man inte en schysst laptop idag för 4000-5000? Jag förstår att det är mycket pengar för en student, men det är ju bättre än för några år sedan i alla fall.

2008-02-24 @ 19:15:00
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Krokofanten: Inte gratis? Attans... :)

Cliff Hanger: Jo, man kanske får en okej laptop för det priset. Och det priset kan jag absolut betala, även om det är en tråkig utgift. Jag vill dock helst ha en superlaptop. ;) Haha.

2008-02-25 @ 11:34:56
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: MissDreamy

Man hittar en kompis som är lite händig vad gäller datorer och som kan bygga ihop en åt sig. Sen vill kompisen sälja sin platta skärm billigt till dig för att själv kunna köpa en större. Så fick jag min för 1500 kr. =)

2008-02-25 @ 16:53:59
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback