När skrivarlusten tränger sig på...

Inte ens Natalie Goldbergs annars så användarvänliga bok "Skriva med kropp och själ" kan hjälpa mig just nu. Det är ganska ofta jag känner såhär, d.v.s. att jag känner så starkt för att skriva. Jag vill skriva, jag behöver skriva. Jag har en sådan enorm skrivarlust. Problemet: jag kan inte skriva! Jag har inget att skriva om. Jag tittar i kapitlet där Goldberg ger hela femton tips på saker man kan skriva om för att komma igång. Men jag kan inte. Det är tomt, tomt, tomt i min hjärna.

Kanske beror det på att klockan är elva på kvällen och att jag är jättetrött. Det har varit en ansträngande dag: huvudvärk + lektion + köra bil 19 mil + ungefär ingen mat på det = dååålig kombination. Trots min rädsla för att huvudvärken skulle utvecklas till migrän, körde jag efter ett par rostbröd, te och Ipren till Gävle. Jag ville ju inte tro att jag hade läst en fet bok till ingen nytta. Dessutom en bra bok, som jag ville vara med i diskussionen om. Och det blev en bra lektion. Med bra diskussion. Vår klass är rätt bra ändå. Och tack och lov försvann huvudvärken.

Förresten är det ganska otrevligt när man har balkongdörren öppen för att vädra in frisk luft inför natten - och så röker grannen! Det var inte cancerluft jag ville somna i, liksom.

Och se där - det slutade med att jag skrev trots allt.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Bravo, Bravo! Fantastique. Du kan ju när du vill kära du.

Postat av: barajagjohanna

Fredrik: Tydligen. :)

2008-02-09 @ 07:51:50
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: HELENASCITY

tävling i min blogg!

2008-02-09 @ 16:38:35
URL: http://metrobloggen.se/helenascity
Postat av: Ida

Förstår att det blir jobbigt när du vill, men inte kan.. Men du kan ju ;) Ibland gäller det att finna rätt tillfälle lixom. Love you bejb!

2008-02-10 @ 18:42:20
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback