Aaaaerobiiiiics!

image971Sist jag var på aerobics måste vara för säkert fyra år sedan. Men gud, vad jag älskade det. Jag bodde i Uppsala och var stammis på Friskis&Svettis aerobicspass. Jag var där så ofta att jag till slut fick inflammation i benhinnorna och fick vila från allt i säkert två månader. Men jag köpte nya, bättre skor och åkte iväg en helg på aerobicsledarkurs. Grymt kul. Sedan flyttade jag från Uppsala. Och av någon anledning blev aerobicsen kvar där.

Men ikväll har jag varit på aerobics igen. Lite spänd var jag, för det var som sagt några år sedan och ett "vanligt" jympapass som jag är van vid innehåller ju inte mer än två kombinationer, ofta inte ens det. Dessutom är aerobics fartigare, det är häftigare rörelser - jag funderade på hur det skulle gå med min rygg...

Äh, vad hade jag att oroa mig för? Det gick skitbra. Eller visst, vissa steg fastnar man på, men det gäller att gå flera gånger, så sitter det. Och det var så jäkla kul. Aerobics är så jäkla kul. Det är så roligt eftersom även  uppvärmningen är upplagd i s.k. block (ett block är uppbyggt av fyra "åttor", d.v.s. fyra åtta-takters-steg). Till och med styrkan är roligare upplagd. Det är roligare övningar, mer i takt till musiken. Och så själva konditionen sedan... ojojoj. Det är det som är så kul med aerobics: det blir tuffare och tuffare samtidigt som musiken blir tyngre och hårdare och till slut är det tungt och snabbt och det är så satans kul! Trots att man kan falla ner till golvet och kollapsa av utmatthet, så går det inte - man fortsätter, för det är så himla roligt.

Jag snackade i våras när jag inte fick träna, att jag längtade efter att få känna mig ordentligt utmattad efter träningspass igen. Jag längtade överhuvudtaget efter att träna, men att gå därifrån och känna svetten droppa från ansiktet, det längtade jag efter och jag visste att det skulle dröja. Jag tror att jag redan har sagt för ett tag sedan att jag äntligen fick uppleva det där med att vara utmattad efter ett pass. Jag visste inte vad jag pratade om. För idag, folks, idag kan vi snacka utmatthet, högrött ansikte, droppande svettpärlor och så endorfinutsöndring som heter duga...

Nästa torsdag vet vi var vi befinner oss igen, kära A!

Bild från en artikel i Friskispressen om Patric Ekström. Patric är en av Sveriges bästa aerobicsinstruktörer, och var aerobicinstruktör på Friskis&Svettis i Uppsala på min tid.

Kommentarer
Postat av: lisa

va söt du är, "på min tid". låter som du är lastgammal!

men du, kul med passet! alla vill väl bli så där ordentligt skönt utpumpade;)

2008-01-18 @ 07:23:12
Postat av: Linn

Alltså, jag MÅSTE ju bara prova! Du får skälla ut mig efter noter om jag inte gett mig på att prova ett aerobics pass innan våren är här. :P

Postat av: Kära A

Ja!!! Jag är på nästa torsdag också!!!!! Du var skitbra igår.
KRAM

2008-01-18 @ 17:29:47
Postat av: barajagjohanna

Lisa: Jag ÄR ju lastgammal! ;) Nästa helg ska du och jag träna ihop, tjohoo!

Linn: Japp, det måste du. Åtminstone prova. Helst två gånger på samma pass. Sedan kan du säga vad du tycker. Det passar inte alla, men med tanke på endorfinkicken det kan ge en, så är det värt att prova kan jag lova.

Kära A: Kul att du börjar kalla dig så. ;) Hihihi. Tack, du var lite bättre, men du hade ju varit på passet en gång tidigare också. Kraam!

2008-01-18 @ 18:06:07
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback