Dagen D: D som i deadline

Slutportföljen i journalistiskt skrivande ska vara poststämplad idag. Det viktigaste idag är alltså att göra den sista finslipningen och korrläsningen av reportaget, krönikan, intervjun och nyhetsartikeln. Men jag orkar inte vara så seriös. Det får vara bra som det är nu. Snart kommer mamma och hämtar mig. Det är hos föräldrarna som jag skriver ut nämligen. Så: åka hem till dem, skriva ut texterna, stoppa dem i ett kuvert, skriva adressen till Högskolan i Gävle och därefter åka till sista-minuten-brevlådan och posta.

Sedan är jag färdig med Kreativt skrivande A och ytterligare en liten dröm kan bockas av. Åh, vad jag är glad att jag faktiskt gick den kursen. Även om det har varit "lite" för mycket under höstterminen, så har jag lärt mig en del, framförallt tron på min egen förmåga att skriva - och den lärdomen är viktigast.

Vad skönt det hade varit att vara lite skolledig nu.

Men B-kursen i Kreativt skrivande börjar redan på måndag. När jag började läsa i augusti trodde jag absolut inte att jag skulle fortsätta en termin till. Det skulle räcka med A-kursen. Men jag insåg ganska fort att ville fortsätta. På måndag börjar vi och jag har alldeles för mycket att läsa... phu.

Kommentarer
Postat av: christel

Grattis, det är alltid skönt att bli klar med saker! Din kurs tycker jag verkar jättekul, jag har själv funderat på att gå ngn slags skrivarkurs men har inte gjort slag i saken. Dels för att jag inte hittat någon jag verkligen vill gå, som går på distans och inte heltid och utan alltför mycket poesi. Vill hellre lära mig skriva reportage och sånt. Du kanske har några tips eller förslag?

Postat av: barajagjohanna

christel: Det enda som jag vet är inriktat på reportage och som är på distans är Reportageskolan på http://www.reportageskolan.com/ Det kostar knappt en tusing. Jag har dock inga erfarenheter från den, men du kan ju kolla in hemsidan. Jag skulle absolut rekommendera Kreativt skrivande på Högskolan i Gävle, men det är ju inte på distans även om det bara är en-två dagar i veckan. Men om du enbart vill skriva reportage kanske det inte är någon höjdare, då man testar på flera olika journalistiska texter, och halva kursen är ju dessutom litterär (poesi ingår tyvärr, men väldigt lite). Det finns även en reportagelinje på Jakobsbergs folkhögskola, men ju inte heller på distans. Poppius journalistskola (www.poppius.se) har reportagekurser både i Stockholm och Göteborg, men där krävs lite förkunskap i journalistik. Hos dem brukar det vara en träff i veckan. Det är nog det jag vet.

2008-01-15 @ 15:25:56
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Grattis! Alltid kul att bli klar med kurser och att upptäcka att det man läser känns rätt.

Christel : Jag tror det finns en del folkhögskolor som har skrivarkurser på distans och då är det gratis. Har inte jättebra koll men kika på http://www.folkhogskola.nu/

2008-01-15 @ 15:35:38
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: christel

Oj vad ni är snabba och tusen tack för tipsen!

Jag har hört om poppius förut, men jag är inte så ofta i Sthlm så det går inte så bra. Reportageskolan är ny för mig, så det ska jag kolla upp. Folkhögskolor har jag också tittat på men det var ett tag sen, så det är värt att ta en ny titt på deras sida.

Jag har också sett att man kan gå reseskivarkurser utomlands (bla genom Vagabond) men nu har det slumpat sig att jag är bortrest när dom går.

2008-01-15 @ 16:43:29
URL: http://pumpapuder.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Therese: Tack, tack. Det känns himla kul att läsa något som jag känner passar mig.

christel: Poppius kostar visserligen en hel del pengar, men jag tror att det är bra kurser, om man verkligen vill läsa journalistik. Gå reseskrivarkurser utomlands? Det lät intressant! Jag läste någonstans om en kurs särskilt för resereportage, vilket jag tyckte verkade jätteintressant, men jag minns inte var jag har sett det. Hrm.

2008-01-15 @ 17:41:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback