Psykologi och läsaläsaläsa var inte riktigt vad jag hade tänkt

Imorgon börjar B-kursen i Kreativt skrivande. Jättekul, om det inte vore för att de första veckorna är så sjukt oinspirerande med tanke på att det är en läskurs. Jag älskar att läsa, men avskyr att vara tvungen till det. När jag är tvingad kan jag inte koncentrera mig och min hjärna tar inte in någonting. Det blir inte direkt lättare av att många böcker verkar vara ointressanta. Den första boken ska vi ha läst redan till på onsdag. Jag har kommit 80 sidor och har väl ungefär 200 sidor kvar. Boken är inte lätt, kan jag tala om. Den tänkande kroppen heter den och är nån jäkla Freudtjatande psykologi-/symptombok. Äh, jag vet inte vad det är för bok, jag fattar ingenting. Jag har förstått att jag dessutom inte är ensam i klassen om att ställa mig frågan: varför ska vi läsa en sådan här bok i en skrivarkurs? Vi kanske får svaret på onsdag, vet vet jag.

Just det - boken ska vara utläst till på onsdag. Eeehh. Och som om inte detta vore nog, ska nästa bok vara utläst redan till lektionen efter (vilket handlar om bara några dagar)! Det hade jag förträngt. Jag har kollat vilken bok det är och det låter som ytterligare en psykologi-nånting-bok. Barndomens återkomst, "en psykoanalytisk och litterär studie". Även den är 280 sidor och jag har fullt upp i helgen. Med annat alltså. När jag ska läsa boken vet jag inte riktigt.

Det tar inte slut här. (Läraren har varnat för att det kommer bli intensivt, den första delkursen.) För att ta ett sista exempel: vi ska läsa en bok på engelska... På engelska! Please, kill me! Okej, jag vill bli bättre på att läsa engelska, så det här kanske är bra. Men jag är så ovan att läsa på engelska, jag gillar inte att läsa på engelska, det är jobbigt. Trots att jag är långtifrån så bra på franska som på engelska, så tar jag mig hellre an än fransk text. Det säger ganska mycket om vad jag tycker om engelska texter. Tyvärr alltså, jag önskar jag var tvärtom.

Jag har nog varit lite för positiv idag, alldeles för mycket positivt tänkande. Därav detta lilla utbrott kanske. Sådärja. Färdig.

(Men kan vi inte bara... börja skriva?)

Kommentarer
Postat av: lisa

det kommer gå bra gumman....:)

Postat av: Sandra

Haha, jag kom på efteråt att vi nog inte hade det. Sorry att jag inte tänkte på att ändra!!!

2008-01-20 @ 22:49:51
URL: http://yourghost.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Lisa: Du säger det? Hrm.

Sandra: Jag var tvungen att kolla schemat på www.hig.se och det verkar som om nästa lektion är på måndag - skönt det, men lika svårt för mig att läsa ut nästa bok, haha.

2008-01-20 @ 23:53:19
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Sandra

Mäh! Hur lyckades du hitta schemat? Det var bara tomt när jag försökte se det... typiskt!

2008-01-21 @ 17:16:20
URL: http://yourghost.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Sandra: När du kommit in på hemsidan, skriv in "schema" där man kan söka uppe i högre hörnet. Sedan klickar du på första länken och sedan skriver "kreativt skrivande b" på kursnamn. Tadaaam, funkar utmärkt för mig. :)

2008-01-21 @ 17:21:55
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback