Dagens i-landsproblem: avsaknad av skor och jeans

Sprang på ett par vita ballerina på Scorett idag. Tog ett par små skor på måfå och såg att det var ett par TRETTIOFEMMOR jag hade i handen. Halleluja, tänkte jag som frentetiskt går och provar och provar och provar alla trettiosexor på skoaffärerna men blir lika besviken varje gång då de är för stora. Hittar jag ett par trettiofemmor, så är det nästan så att jag köper dem oavsett hur de ser ut, ungefär.

Provade skorna och det var nästan, bara nästan, så att de var för trånga. De fanns i svart också. Provade trettiosexor. De satt bra, glappade inte, men var på vippen att göra det. De skulle inte töja sig mer än på bredden enligt butiksbiträdet - och där har vi problemet. Mina fötter är jättesmala och töjer sig trettiosexorna på bredden så blir de för stora. Men att ha ett par tjockare ballerinastrumpor i kanske blir bra? Eller ha nylonstrumpor i trettiofemmorna och hoppas på att det inte blir trångt?

Suck. Skorna var på rea. De kostade bara tvåhundra spänn. Och de var lite finare än mina vanliga gamla slitna, sketna ballerina. Lite klack. Precis vad jag behöver. Behöver ju både svarta och vita. Hur gör man?

Provade säkert femton par jeans med hjälp av ett butiksbiträde också. Det var något problem på ungefär alla, utom ett par. Ett par baggyjeans. Fast jo, det fanns ju visserligen ett problem med dem med - det är väldigt ovant att de hänger i grenen. Kan inte avgöra vad jag tycker om det. De kostade dessutom lite för mycket. Men de satt som de ska sitta. Snyggt över rumpan, lite löst och snyggt, och snyggt över hela benen. Sjukt skönt med ett par jeans som inte sitter slimmade. Men så himla ovant med den typen av byxor...

Provade en hel del jeans som var tighta, men alltid är det något problem. För trånga i midjan men snygga över benen alternativt bra i midjan men för stora i benen. Och alla låg på samma prisklass - lite för dyrt för min plånbok. Ååååh. Jag behöver verkligen ett par till jeans. Eller två par, om jag ska vara ärlig. Sist jag köpte ett par jeans var för ett år sedan, liksom. Frågan är hur man gör... köpa baggyjeansen trots att de är lite dyra, och gå hemma och känna om jag kan vänja mig vid lite skönt häng? Eller... inte?

Kommentarer
Postat av: Camilla

Oj oj oj, de här va ju dilemma. =) Känner igen de där med ballerina och 35-36or. 36orna glappar ofta lite på mig med, men med min shollsula i blir det perfekt. Så en sula i och du kunde tagit 36 orna! Svart är alltid rätt, vit = måste tvätta =) Baggyjeans är snyggt om det är rätt.

Postat av: barajagjohanna

Camilla: Jag måste gå tillbaka imorgon med smakråd och prova hit och dit. Köper jag skorna köper jag både svarta och vita eftersom jag verkligen behöver det.

2008-07-07 @ 16:26:13
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Camilla

Det är nog det jobbigaste, då man verkligen behöver. Jag har två par jeans jag alltid använder och skulle behöva ett tredjepar iaf. Skor har jag ett enda par som jag kan ha för tillfället. Kan du tänka dig? Vi sitter nog lite i samma båt här! Hoppas det löser sig :)

2008-07-07 @ 16:39:13
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Camilla: Precis. Jag har också två par jeans, ett par stuprör och ett bar baggy. Eller, jag har massa fler men de är slitna/för små, så jag använder dem inte. Skor har jag egentligen en del, men det är mest Converse... :)

2008-07-07 @ 18:49:55
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Camilla

converse is the shit! Jag med. =)

2008-07-07 @ 20:34:21
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: Ida

När man väl vant sej med "hänget" är det underbaart! Mina är dock lite små i midjan, men ska försöka få bort den lilla magen nu :P Eller ja, i framtiden, hihi. Baggy är sweet!

2008-07-07 @ 20:44:23
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Camilla: Ja, Converse är bra men inte alltid passande när man ska vara lite finare eller när det är varmt ute.



Ida: Jo. Men den här modellen... det är liksom bara häng i grenen. Inte tight över rumpa, även om de sitter snyggt där. I benen är de smalare, även om de inte är tighta. Byxan är ju ingen "stor" byxa, utan lite... jaa... skitsvårt att förklara. Men jäklar vad sköna de var... Ska prova dem imorgon igen...

2008-07-07 @ 20:46:48
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback