Gomorron eller gomiddag.

Balkongdörren stod påglänt inatt. Morgonljuset började plötsligt leta sig in tillsammans med gryningens friska luft och fåglarnas glada kvittrande. Och där låg jag, fortfarande vaken med min bok. Jag låg på sidan med huvudet på två kuddar och med en nacke som stramade av att ligga i en sådan fel och obekväm position. Jag tänkte bara ett kapitel till, samma tanke som jag tänkt de senaste två timmarna. Bara ett kapitel till, sen får jag sova... Ett kapitel blev till två som blev till sju som blev till ännu fler.

Släckte till slut. Somnade bums till ljudet av skrikande fiskmåsar i galen falsett.

Vaknade klockan tio av en gräsklippare utanför som irriterat verkade ryta åt mig att stiga upp och ta vara på dagen. Gick upp och stängde balkongdörren. Skyndade mig tillbaka, somnade om och vaknade någon timme senare.

Klockan är snart lunch och jag har precis gått upp från den varma sängen.

Lediga dagar är bra dagar. Imorgon är det midsommarafton, jag börjar jobba klockan åtta och min dygnsrytm är under all kritik.

Kommentarer
Postat av: christel

Åhh, jag längtar jättemycket till lediga dagar! Din beskrivning av hur man fastnar i en bok ända till gryningen och inte kan sluta läsa fasst man får ont i nacken är underbar!!! Vilken bok läste du förresten?

Postat av: barajagjohanna

christel: Jag läser Pappa Pralin av Anna Jörgensdotter. Rekommenderas! Jag hoppas jag blir färdig med den om ett par dagar (den är tjock), så att jag kan börja med de andra böckerna som jag har på hög...

2008-06-19 @ 22:48:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback