Tillsammans är man mindre ensam, igen

Äntligen har jag sett filmatiseringen av Anna Gavaldas bok Tillsammans är man mindre ensam (Ensemble c'est tout). Et oui, j'ai versé des larmes, je suis trop sentimental... Jag är lika förälskad i Franck som jag var när jag läste boken för nästan två år sedan. Och en mer passande Franck (vilken spelas av Guillaume Canet) kan man nog inte hitta. Audrey Tatou spelar en av huvudrollerna, Camille, och när jag läst boken och fick reda på att det var mademoiselle Tatou som skulle göra Camille i filmen var jag tveksam till att det skulle passa. Det är jag inte längre. Hon gör det jättebra.

Däremot är det så tråkigt, som ofta när en bok blir till film, att det är så oerhört mycket från boken som inte kommer med. Jag gillar definitivt filmen, men frågan är om jag inte gillar den så mycket tack vare att jag älskar boken över de flesta andra böcker? Det är så mycket från boken som inte är med i filmen och därmed har jag redan ganska mycket kött på benen när jag ser filmatiseringen.

Men hur det än är - jag bryr mig inte. För jag älskar Anna Gavalda. Jag fullkomligt prisar boken Tillsammans är man mindre ensam till skyarna. Dessutom älskar jag Audrey Tatou. Jag kan inte annat än att gilla filmen. (Men psst, boken bör nog läsas först för bästa upplevelse.)


Kommentarer
Postat av: Linn

Vad roligt att du skrev om filmen. Jag har ännu inte vågat se den. Älskade verkligen boken, liksom du. Är rädd för att bli besviken, men jag måste nog ta "risken" att se filmen snart. Tillsammans är man ju faktiskt mindre ensam... ;)

Postat av: barajagjohanna

Linn: Äsch, du behöver inte vara rädd. Alltså, blir du besviken så spelar det väl egentligen ingen roll? Boken blir ju inte sämre för det. :) Och jag tror du kommer att känna den lilla mysigheten i filmen också, tack vare att du har det från boken.

2008-06-13 @ 10:39:28
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Linn

Okej. C'est decidé! Jag vet vilken film som får förgylla nästa filmkväll. Punkt schlutt!

2008-06-13 @ 11:28:18
URL: http://linnnn.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag tyckte att boken var fantastisk, och filmen kanonbra, men det kan nog vara bra att lägga undan tankarna pa boken innan man ser filmen!



Dessutom... har Gavalda ganska nyligen kommit med en ny bok. 700 härliga sidor, fast jag har inte läst den än.

2008-06-13 @ 16:17:46
URL: http://frenchcreme.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Linn: Bon! Säg till när du sett den, så jag får veta vad du tyckte.



Sara: En ny bok?! Jaaaa! Har bara väntat på det! Hoppas den blir översatt till svenska fort, fort...

2008-06-13 @ 17:53:37
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Lisa

Då vet jag att jag ska ställa in mig på en söt Audrey Tautou som den bräckliga Camille ;)

2008-06-14 @ 11:12:43
URL: http://lisasbetraktelser.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback