Enorm snömängd plus strålande sol är lika med bäst

image1028Det sägs att det är fyra meter natursnö här i Sälen. Det är så häftigt - jag vet inte när jag såg så mycket snö sist! Snön sträcker sig upp till halva fönstren på husen och när man kommer in på vägen till vår stuga syns inte bilarna på grund av de otroligt höga snöväggarna.

Vilken kanondag vi har haft! Tidigt i förmiddags skingrades molnen på himlen och sedan dess har det varit blå himmel och stark sol med perfekt före i backarna. Snowboardåkningen går utmärkt. Det sitter liksom i ryggraden (tillsammans med metallstag och skruvar, höhö...). Däremot upptäckte jag att jag faktiskt inte kan åka bräda ensam. Jag verkar nämligen inte kunna spänna bidningarna på egen hand... Till skillnad mot slalomåkning så är det ju inte bara att susa nerför backen när man tagit sig upp med liften. Man måste ju spänna fast sig först. Vid första åket märkte jag att det inte går. Jag klarar vänsterfoten, men när den är fastspänd så kan jag inte böja mig fram så långt så att jag klarar av att spänna fast den andra foten. Tack och lov har Sälenfjällen satt ut bänkar till oss brädåkare och sitter jag på en bänk kommer jag ner till bidningarna och klarar det själv. Men sådana bänkar finns inte vid alla nedfarter och därför har min lillebror fått hjälpa mig hela dagen...

Väderprognosen för morgondagen är 1-4 minusgrader och sol. Det kan inte bli mer perfekt. Eller jo, mina hyrskor kunde ju faktiskt skava mindre...


Kommentarer
Postat av: Linn

Åh! Det låter helt underbart! Jag glädjs med dig att det går så bra att åka bräda. Tur att det finns snälla lillebrödrar. ;)
Men, vad bra - då skickar jag över all snö från Göteborg upp till Sälen, för här gör den bannemej ingen nytta. Spårvagnarna spårar ur, bussar krockar, bilar (inklusive min Bettan) kör fast... Nej, hit med våren!
Ha en riktigt härlig "semester" nu och bara njut! Fullt ös!

Postat av: Ida

Faaan vad underbart :D Andas lite frisk luft åt mej med är du snäll ;) Puss på sej!

2008-03-28 @ 09:06:57
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: Camilla

SER RIKTIGT UNDERBART UT. glädjer mig att du kan åka bräda igen, yeaaaaah

2008-03-28 @ 16:56:43
URL: http://xccc.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback