Som sagt, ett lov hade suttit fint...

Den största delen av litteraturen till kursen i litterär gestaltning är nu fixad. Fem böcker av allt vi ska läsa fanns inne på biblioteket och jag har nu lagt slag på varenda en. Till min fasa märkte jag att tre av fem böcker är poesi och en fjärde bok är skriven av Selma Lagerlöf, d.v.s. konstig och även den lite... poetisk. Jag gillar inte sånt. Nu börjar jag fasa över att det mest är poesi vi ska skriva under veckorna som jag har sett fram emot (jag har tänkt skönlitteratur såsom prosa).

Åh, suck.

Poesi är inte min grej, inte alls min grej. Det är klart att jag kan se något jag tycker är bra, men det är ytterst sällan. Och att ha respons i helklass på poesi...? Det känns bara onödigt att folk ska behöva lägga ner tid på att ge mig respons på dikter. Jag skriver inte dikter. Eller, det har väl hänt, men det är definitivt inte min grej, inget jag kommer att syssla med i framtiden och inget jag varken vill eller behöver ha någon respons på.

Jag kanske inte ska ta ut något i förskott. Om en vecka börjar kursen, jag lär få veta då.

Jag känner för att ha sommarlov. Eller sportlov, påsklov, vintervår, vårlov, whatever... Loooov!

Kommentarer
Postat av: Mitra

haha jag är helt tvärtom! jag suuuuuger på prosa! noveller kan vara det jag gör sämst. åker till och med skridskor bättre! så jag hoppas på massa massa poesiiii :D

2008-03-18 @ 15:55:19
Postat av: Veronika

Vilken Lagerlöf-bok är det? Jag uppfattar inte henne alls som besvärlig. Om än bitvis poetisk. :)

Postat av: barajagjohanna

Mitra: Kul att en av oss kanske får bli glad då. ;) Hehe. (Och jag vill inte påstå att jag är jätteduktig på prosa, jag har liksom ingen fantasi, men har jag något att skriva om så blir det fan så mycket bättre än om jag skriver en dikt. Liksom.)

Veronika: Det är Kejsarn av Portugallien. Selma Lagerlöf är inte riktigt min... kopp te. :)

2008-03-18 @ 18:27:07
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Minna

Jag älskar poesi, allt som har med det att göra. Vi ska skriva kulturjournalistik, har jag en känsla av, fram till sommaren - vill du byta? ;-)

2008-03-18 @ 23:19:01
URL: http://www.minbinwinkin.com
Postat av: barajagjohanna

Minna: Nej, jag gillar inte kulturjournalistik. ;) Jag VILL lära mig gilla poesi. Men jag har en bok här hemma som hör till kursen, som jag tittade lite i och insåg att det var nog rätt så modernt och jag kan nog gilla det... jag hoppas jag gör det, det blir nog lite roligare då, liksom.

2008-03-18 @ 23:28:42
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Ida

Jag skulle lätt kunna jobba hur mycket som helst just nu om jag fick ett helt sommarlov. Herregud vad bra man hade det förr. Jag vill haa!

2008-03-18 @ 23:59:57
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Ida: Ja, tänk den som hade ett helt sommarlov. Lyx, lyx, lyx.

2008-03-20 @ 09:44:41
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback