Inte utan min cykel

Mitt nya cykellyse behövdes knappt när jag cyklade hem vid midnatt. Det som såg ut att vara fullmåne lyste nämligen upp den annars så kolsvarta backen upp till höghusen där jag bor. Det var fint ute. Kylan som bet fast i kinder och lår spelade inte så stor roll. Himlen var klar och luften frisk. Fint. Jag trampade uppför, ända till det blev plant igen.

Det var då det hände.

Vajern till höger handbroms släppte. Bromsen tar inte längre. Alls. Mitt fordon är trasigt! Kaputt! Trasig cykel är lika med handikappad Johanna.

Kommentarer
Postat av: Veronika

Ajaj, kyla kan göra sånt med cyklar. Ålder också.

Postat av: barajagjohanna

Veronika: Det är nog kylan som är boven i det här fallet. Min cykel är fin och ung. Det är nog jag som varit lite elak och låtit den stå ute i minusgrader... Nu står den i värmen i hallen i alla fall.

2008-11-12 @ 11:22:58
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: David

1: Låt cykeln stå inne en halv dag eller så.

2: Spruta i teflonspray eller liknande smörjmedel som inte fryser mellan plasthöljet och själva bromswiren.

3: Bromsa lite så att smörjmedlet sprider sig.

4: Bromsen tar, eller så lämnar du in cykeln. Eventuellt redan efter punkt 1 :)

2008-11-12 @ 11:50:26
Postat av: barajagjohanna

David: Cykeln har stått i min hall i snart tolv timmar. Jag tror inte att vajern plötsligt sätter sig till rätta om jag sprayar något (den har helt släppt, och hänger) - jag måste ta en promenad till cykel-Nisse...

2008-11-12 @ 11:58:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Sofia

Ah jag kanner for dig. Och din stackars cykel. Men visst blir man handikappad. Det ar sa irriterande att behova vanta pa bussar, eller i ditt fall promenera - nar allt ar sa mycket smidigare med cykel. Hoppas den mar battre snart :)

2008-11-12 @ 15:39:25
URL: http://missionsparkle.blogspot.com
Postat av: Fröken Lappland

Neeej!! Jag förstår att du känner dig handikappad! Man kanske skulle börja ta in cykeln ändå..?! Fast nästa vecka måste vi ju i vilket fall som helst, lika bra det! :)

2008-11-12 @ 17:35:39
URL: http://lina-marie.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Sofia: Åka buss kan jag göra när jag ska till stan, men inte någon annanstans - att åka till stan och byta för att åka vidare går långsammare än att promenera... Imorgon ska jag se om jag kan få cykeln fixad.



Fröken Lappland: Jag var inne på Cykel-Nisses hemsida och han rekommenderar ju till och med att ha cykeln inomhus under natten. Minusgraderna är nog inte ett dugg bra... När jag hade den ute förut så krånglade ju både växlar och bromsar.

2008-11-12 @ 17:52:35
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback