Efter svettattacker och panikblåsa kom jag till Falun ändå.

Jag står på centralstationen i Sundsvall och ska ta ut mina biljetter när biljettmaskinen plötsligt säger att det är fel på mitt bokningsnummer. Det är en halvtimme kvar till tåget ska gå. Jag försöker igen. Fortfarande fel. Jag trycker mobilen närmare ögonen för att kolla så att jag verkligen ser rätt bokstäver och siffror på bokningsnumret. Min syn må vara halvdålig, men bokningsnumret är korrekt. Maskinen känner dock fortfarande inte igen det. Jag går till biljettkassorna, får köa ett par minuter och känner hur kissblåsan är lite för full. Väl framme vid kassan berättar jag att bokningsnumret inte fungerar. Killen bakom kassan trycker in numret på sin skärm. Ingen träff. Jag är redan svettig efter promenaden till stationen. Rullväskan har rullat lite tyngre än vanligt på grund av snön, och den lite för tunga ryggsäcken har vilat på axlarna som smärtsamt protesterar, liksom ryggen som svettas i protest. Jag tittar på klockan och undrar om killen i kassan kan kolla på SJ Prio-numret som biljetten är bokad på. Det kan han, men det finns inget bokat på det heller. Inte heller när han söker på namnet. Vilket telefonnummer är det bokat på? Jag uppger ett nummer. Det finns ingen bokning där. Nu känner jag hur det börjat bildats små pärlor av svett på pannan under mössan. Jag uppger ett annat telefonnummer som det kan vara bokat på, och ännu ett till. Tiden till mitt tåg ska gå krymper och jag börjar få lite panik. Killen ser stressad och uppgiven ut, men börjar söka igenom samtliga bokningar på hela tåget för att se om någon som matchar med min. Jag trampar av nervositet och full kissblåsa och torkar svetten på halsen och ber en tyst bön att jag får komma till Dalarna ikväll.

Tio minuter senare hittar han faktiskt bokningen, gömd någonstans bland andra bokningar. Han skriver ut fyra biljetter och jag kan tryggt få dem i min hand och kliva på tåget.

Och på det där tåget söderut var tanken att jag skulle sitta och läsa kurslitteratur, något som jag inte varit så duktig med som jag borde varit. Men... fröken Fjällen och herr Sportjournalist var ju på samma tåg, så det var liksom roligare att prata skit med dem. Ikväll har jag inte bara anlänt Falun och sett på film och ätit naturgodis med mamma, utan jag har även dissat Aftonbladets
Casanova. (Hur kan man dissa en Casanova?) Förlåt, Henrik! Jag lovar att vi lunchar eller fikar så fort jag är i Stockholm!

Kommentarer
Postat av: Tobbe

"Attacker" och "panik" i samma rubrik! Det börjar nog bli lite Aftonbladet över dig trots allt Johanna ;)

Postat av: barajagjohanna

Tobbe: Inte konstigt när man blir hjärntvättad...

2008-11-27 @ 01:29:58
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

Fy vad svettigt! Men vem är herr sportjournalist? Hoppas du får en underbar helg nu :)

2008-11-27 @ 10:24:19
URL: http://johannavillskriva.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Johanna: Den enda killen i vår klass som är från Dalarna, du vet. Hoppas din helg blir kalas också!

2008-11-27 @ 10:42:36
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Casanova

Apology accepted, honey. Men nästa gång kommer du inte undan! Kanske tar jag mig upp till Sundsvall innan du hinner komma ner till Stockholm, bara för att jävlas... ;)

2008-11-27 @ 14:28:51
URL: http://http://blogg.aftonbladet.se/25820/
Postat av: barajagjohanna

Casanova: Som sagt, det är mycket möjligt att jag tillbringar en dag i Stockholm efter nyår. Annars får vi ses i Sundsvall, ja. :)

2008-11-27 @ 22:34:46
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback