Den som styr kroppen

Jag har varit på ki balans på Friskis&Svettis, vilket de kort beskriver som "meditation i rörelse". Tidigare har jag bara testat på deras yoga, men balansen känns som ett väldigt bra komplement för mig. Det var som en blandning av qi gong, yoga och afrikansk dans. Jag som har testat både qi gong och afrikansk dans, och älskade det, tyckte att timmen var väldigt skön, särskilt med de afrikanska trummorna i musiken. Innan passet började påminde ledaren oss om vikten att varva ner. Sådana dagar som man har väldigt mycket att göra och väldigt mycket att tänka på, är det kanske extra viktigt att gå dit den där timmen.

Just idag kände jag mig träffad.

Rubriken syftar på magen. Jag är rädd för att magkatarren är påväg tillbaka. För två och ett halvt år sedan hade jag problem med magen. Det handlade om allt från att jag var hemma från jobbet i två veckor och var tvungen att småäta precis hela tiden för att må okej, till att jag fick vända på perrongen och åka hem när jag egentligen skulle ta tåget till Göteborg. Mår inte magen bra, mår inte resten av kroppen bra. I några dagar nu har jag gått och burit på de där typiska känningarna av illamående, hungersug och tom mage trots nyligen intagen måltid. Det är inte jätteilla ännu, men jag är orolig, för att magen är orolig.

Min vardag är helt olik den jag hade innan jag flyttade hit. Jag gör så mycket mer. Det går inte att jämföra. Medvetet har jag dessutom valt bort att ta på mig extragrejer för att jag inte vill bli stressad. Och tack och lov känner jag mig inte ett dugg stressad. Jag trivs skitbra. Ändå protesterar magen. Och oron över magen blir ju i sig ett stressmoment. Så, vafan gör man?

Kommentarer
Postat av: Linn

Ge dig själv andrum. Stanna upp och se till att få en stund Johanna-tid varje dag. Då menar jag inte träningstid, pluggtid, läsa-bok-i-soffan eller slappa-framför-teven-tid, utan bara en stunds avkoppling där du går in i dig själv och släpper allt vad tid och rum heter. Kanske är det där passet på Friskis&Svettis just vad du behöver?

OBS! Glöm inte sömnen. Den är viktigare än vad de flesta av oss tror. Bra sömn och tillräckligt med sömn.

Dricker du ProViva? Det finns en bakterieflora i tablettform med miljontals bra bakterier för mage och tarm att köpa i de flesta hälsokostbutiker som jag rekommenderar varmt. Lactiplus är ett exempel på sådana tabletter. Var en stor del av min räddning när min mage kollapsade för inte så längesedan. Läs mer:

ibutik.pl?funk=visaartikel&artnr=A73173" rel="nofollow">http://www.hudoteket.se/cgi-bin/ibutik/AIRibutik.pl?funk=visaartikel&artnr=A73173

http://www.mabra.dk/sv/mage-tarm/lacti-plus-60-kapslar.html

http://www.evitamin.se/ProductSheet.aspx?prd=9



Kram på dig och magen din. :)

2008-10-30 @ 15:22:42
URL: http://linnnn.blogg.se/
Postat av: Veronika

Helt korrekt. Utan en glad mage är det svårt att palla. Hoppas magen skärper sig snart!

2008-10-30 @ 15:27:55
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Det låter inte som magkatarr...



Det förefaller snarare vara ett klassiskt Leksandssyndrom...



Släpp taget och krya på dig!

2008-10-30 @ 17:32:29
Postat av: barajagjohanna

Linn: Tack så jättemycket för tips! Det var längesen jag drack ProViva nu, men jag har precis varit och köpt ett par förpackningar. Sömnen är det första jag måste ta tag i. Jag lägger mig på tok för sent. Onödigt sent. Tack igen och kram tillbaka!



Veronika: Det hoppas jag med!



Niklas: I så fall får jag nog leva med Leksandssyndromet.

2008-10-30 @ 17:34:33
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Fröken Lappland

Usch, jag vet hur det är! Har själv haft stora problem med magkatarr och läkarna kunde inget göra. Men, tips från min sida som hjälper för mig:

1. Sluta med bananer! Banan är en av de frukter som innehåller mest fruktsyror - vilket gör problemen värre.

2. Ät havregrynsgröt till frukost varje dag. Det enda min mage inte grinade åt ett tag. Soppor är också bra, dock kanske inte som frukost... men, ja.

3. Tja... hoppas på bättring?

2008-10-30 @ 22:24:42
URL: http://lina-marie.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Fröken Lappland: SLUTA MED BANANER?! Nej! Just nu har jag både bananmüsli och skivade bananer i yoghurten... crap. Kanske får skippa det ett tag. Jag vill ju till och med ha banan i havregrynsgröten. Är sylt okej att ha på gröten då?

2008-10-30 @ 22:38:25
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Fröken Lappland

Där har du kanske boven?! Värt att testa i alla fall. Sylt funkar utmärkt! :)

2008-10-30 @ 23:29:39
URL: http://lina-marie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback