Vadå köpt bild?

Jag har fått en lönespecifikation i ett kuvert från Bonnier Tidskrifter, där det står "bildinköp". Fel, fel, fel! Ingen har köpt någon bild av mig. Däremot har ju tidningen Resumé stulit en bild, som jag fått betalt för efter lite diskussion.

Det är klart att Resumé inte skriver "bildstöld" på specifikationen, även om det är just stöld det handlar om. Att betalningen utgår som lön kan jag väl gå med på, så länge jag får mina pengar. Kruxet är ju att jag nu inte har fått summan vi kom överens om - pengarna är utbetalda som lön och lön får man skatta för. Fast skitsamma, jag orkar inte bry mig. Men ordet "bildinköp" gör mig irriterad. Hade de frågat först hade jag med stor sannolikhet låtit dem använda bilden, men snor man så blir jag arg. Enligt upphovsrättslagen så är betalningen dels för bilden, men också ett allmänt skadestånd. Inget köp!

Det var dagens irritationsmmmoment.

Kommentarer
Postat av: mitra

Åh det vore schysst! Synd att jag inte visste det lite tidigare då!

Jo, mina föräldrar har också haft en bostadsrätt där. En trea med låg hyra, men dom sålde den dock för några år sedan, då jag var helt inne på att flytta till Göteborg! Dumt att jag inte har någon framförhållning! haha.

Postat av: Camilla

Suck, det där kommer jag ihåg. Riktigt dålig stil att de gav dig pengar på det viset också. Samt, de kunde faktiskt varit ärliga, beklaga vad som hänt och sedan ge dig pengar. Aja, skönt att du fick något för de iaf, men om du stör dig på de i fortsättningen kan du alltid anmäla det lr något.

2008-10-29 @ 19:02:51
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

mitra: Man ändrar sig fort... jag skulle till Göteborg för tre år sedan. Kom in på universitetet och hade chans att få ett förstahandskontrakt på en etta. Men det råkade bli tre år i Falun istället.



Camilla: Jag tror inte de vågar stjäla av mig något mer... haha.

2008-10-29 @ 20:01:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Ida

Bildinköp? Näädu, det kan man verkligen inte kalla det för.. Förstår att du hakar upp dej. Det får man!

2008-10-30 @ 14:06:12
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback