Inga mutor!

På journalistutbildningen får man lära sig att man inte får ta emot något som kan framstå som en muta. Gratisluncher är förbjudet, för att inte tala om resor och gratis hotellövernattningar. Men kaffe och bulle går bra. Endast kaffe och bulle. Om man råkar vara på besök hos en gammal tant som blivit alldeles till sig av att få besök från en reporter och en fotograf och har bakat sju sorters kakor, så går det också an. För den gången.

Vår lektor Å är mycket noggrann på denna punkt. Några undantag finns knappast.

När en fotograf och jag i förmiddags var på besök hos en kvinna för att göra en intervju blev vi bjudna på rabarberpaj, vaniljsås, kaffe och saft. Jag är ganska övertygad över att lektor Å skulle likställa detta med kaffe och bulle. Ändå blev jag lite full i skratt - och kunde inte låta bli att äta med eftertänksamhet.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Mmm, fan vad gott! Sånna situationer behöver man ju aldrig hamna i som redigerare i alla fall (inte för att jag skulle ha något emot det)... ;P Hoppas det smakade bra trots eftertänksamheten!

Postat av: barajagjohanna

Tobbe: Jag har inte så mycket emot det heller, förutom att det är svårt att hinna äta när man antecknar som en galning. Min fotograf och kvinnans man hade ätit upp mycket fortare än oss, om man säger så (jag skrev - hon pratade). Men det smakade bra i alla fall.

2009-06-22 @ 17:53:11
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback