Den demokratiska skyldigheten avklarad

Om man vill leva i ett demokratiskt samhälle, tycker jag att det är en plikt att rösta när tillfälle ges. Den meningen kan ju tyckas klyschig, men samtidigt är den sann. Det är lätt att skylla på att man inte har fått tillräckligt med information - och så kan det givetvis vara. Men samtidigt måste det också vara varje medborgares skyldighet att själv sätta sig in i frågorna.

Därför har jag i dag besökt Rådhuset i Falun och för fjärde gången i mitt liv (förtids)röstat!

Jag trodde inte att det skulle vara kö till förtidsröstningen. Men det var det. Något annat som jag förvånades över vad röstdeltagarnas ålder. Majoriteten av människorna jag såg var förmodligen mellan 25-30 år, vilket är mycket yngre än vad jag hade räknat med. Det här kan bli spännande...


Kommentarer
Postat av: saras french touch

Ja, det är vktigt... Trots att jag inte kunnat uppbåda något ritigt intresse för valkampanjen.

Postat av: barajagjohanna

saras french touch: Det kan jag inte påstå att jag gjort riktigt heller egentligen. Jag har tvingat mig själv att kolla upp lite i alla fall.

2009-06-07 @ 22:21:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Therese

Det är viktigt. Jag har aldrig röstat till valet i eu-parlamentet tidigare , och det enbart av slöhet. Dåligt av mig men i år blev det ändring. Fast jag har också haft svårt att både uppbåda intresse och bestämma mig för vad jag skulle rösta på

2009-06-08 @ 01:17:03
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Jag kom just på mig själv med att jag ju inte röstade i förra valet till EU-parlamentet. Jag vet inte varför, men jag kan inte ens minnas att jag visste om det. Det måste jag ju vetat, men det bör nog ha varit lathet från min sida också - jag orkade nog helt enkelt inte sätta mig in i vad det handlade om.

2009-06-08 @ 15:06:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback