Stockholmssnöfenomenet


Stockholm centralstation när tågen var sena i går eftermiddag.


Bussen är tio minuter sen på grund av snöflingor. Det tar fem minuter längre att ta sig fram på grund av snöflingor. Tunnelbanan är sen på grund av snöflingor och åker lite långsammare på grund av snöflingor. Alla är sena till jobbet på grund av snöflingor.

Så såg fredagsmorgonen ut. Dagen fortsatte likadant. Kraftiga förseningar och oregelbunden trafik både på tunnelbana, pendeltåg, lokalbanor och bussar. Varför? Äh, det snöade lite bara. Lite vind, lite snöflingor. I dag var det lite värre, eftersom det blåste samtidigt som temperaturen sjunkigt och snön yrde omkring. Inte särskilt skönt, men inget extremt, utan bara som det är ibland på vintern. Vissa busshållplatser drogs in och vissa tåg gick inte alls. Som tur var hann jag åka hem innan tunnelbanan brakade ihop. När jag satt på tunnelbanan utbrast en kvinna i sin telefon: »Nämen, det är ju snöstorm, jag kan ju inte åka till Tumba och hämta dig!»

Bäst att lära sig språket: Här i Stockholm kallas det snöstorm när det blåser 8 meter per sekund samtidigt som lite snöflingor singlar ner från luften. Och det är klart – vid snöstorm måste man ju förstås ha lite förståelse för att kollektivtrafiken blir lidande...

Kommentarer
Postat av: Camilla

Galet!

Postat av: Anonym

men det rör sig om en miljon människor. Om en bil blockerar en fil, eller om ett tåg står, så drabbar det hårdare. Sen om det är en halvmeter snö,eller en decimeter, det spelar ingen roll.

2010-02-21 @ 03:19:31
Postat av: Sofia

Tokigt - men i jämförelse med britterna så tycker jag nog att de flesta i Sverige hanterar snö ganska bra.

Här betyder 1 cm snö att skolor stängs och att man får en extra dag ledig eftersom det är helt förstårligt att man inte kan ta en risk och faktiskt lämna hemmet...



2010-02-21 @ 10:37:11
URL: http://missionsparkle.blogspot.com
Postat av: Natasha

Helt galet!

2010-02-21 @ 11:54:43
URL: http://www.natashasblogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Anonym: Absolut, jag förstår att det blir mer kaos här eftersom det bor så himla många människor i den här staden. Å andra sidan borde man ju vara extra mycket förberedd för detta då med tanke på att så oerhört många människor är beroende av kollektivtrafiken. Det är ju komiskt att det ska bli kaos så fort det singlar ner lite snö. Extra komiskt blir det när man har bott 40 mil norrut där det inte blir den minsta kaos om det kommer dubbelt så mycket snö.



Sofia: Ja, DET om något är märkligt. Att skolorna stänger för att det snöar låter som om snön skulle vara farlig.

2010-02-21 @ 18:15:46
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback