Hur många brandbilar hade kommit till mitt hus?

13 brandbilar åkte till prinsessan Madeleines blivande bostad på Djurgården i Stockholm i eftermiddags. En mindre glödbrand "härjade" på vinden, allt enligt Expressen. En mindre glödbrand. 13 brandbilar.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Den enda gång jag ringt brandkåren kom det lite väl många brandbilar för min smak. Vi vaknade en morgon och kände röklukt i lägenheten. Vi letade igenom hela lägenheten, men kunde inte hitta något som brann eller brunnit, så jag ringde brandkåren för att be om råd. Trots att jag insisterade på att det troligen inte var något alls, så skickade de största stegbilen, ytterligare en brandbil i fullstorlek, en mindre bil samt rökdykare i full mundering. De förklarade att de var tvungna att ha viss beredskap, med stegbilen, om det skulle visa sig brinna på riktigt, eftersom det handlade om ett flerfamiljshus. Övriga var bara med för att öva på utryckning och för att de tröttnat på att vaxa bilarna.



Brandmännen kände även de röklukten, men hittade inget, trots ivrigt letande med diverse apparater, inklusive sprängämnesdetektorer. En vecka senare, när frysen tvärdog, fick vi förklaringen: Förra ägarens sedan länge försvunna groda hade bott i lägenheten fram tills den en dag förirrade sig in i frysens motor. Frysen hade levt en vecka på kylens motor, men sedan var det stopp.



Nu vet vi hur en bränd groda luktar.

2010-01-20 @ 08:48:57
Postat av: barajagjohanna

Hanna: Haha, usch och fy! Det måste ha luktat?!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback