Som journalist ser man gärna sitt eget namn i tryck

»Är det du som tagit ettabilden i dag?» frågar redigerarkollegan mitt emot när jag kommer till jobbet.

Eh, har jag?

Ja, det stod tydligen mitt namn i alla fall. Jag tittar på dagens tidning, och ser en bild från en strand på Öland som jag mycket riktigt har tagit. Och så mitt namn bredvid. Bilden är långt i från min bästa, men det känns förstås ändå ganska häftigt att jag, som amatörfotograferande reporter, plötsligt pryder förstasidan på en av landets kvällstidningar med min bild!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Lite nyfiken på hur det gått till. Har det varit bilder till någon allmänt sida som tidningen kunnat ta bilder eller hur har det gått till? Från en amatör när det kommer till denna bit. Hur som, ett stort grattis och det bevisar bara att även du är riktigt bra bakom kameran.

Postat av: barajagjohanna

Camilla: För det första jobbar jag ju på tidningen och för det andra har jag varit på Gotland och Öland och tagit många hundra bilder till jobben jag skulle skriva om öarna. Då lägger jag in mina bilder i tidningens arkiv och skriver vad de föreställer - och när tidningen vill ha en bild på en strand söker den i arkivet på exempelvis "strand". Då kommer alla bilder med beskrivningen "strand" fram och de kan plocka vilken de tycker passar. (Och på varje bild finns information om vem som är fotograf, så att de kan "credda" den personen, och förhoppningsvis information om var bilden är tagen osv.)

2010-07-22 @ 20:53:22
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Fröken Lappland

Asgrymt! Vi får se om du toppar imorgon också då! :)

2010-07-22 @ 22:01:16
URL: http://lina-marie.blogspot.com
Postat av: Camilla

Tack, med all förståelse. Nu hänger jag med alldeles utmärkt! Ett bra sätt att visa upp sig själv och sina erfarenheter på, alltså inte bara i text utan även bakom kameran och dess resultat. GRATTIS!

2010-07-22 @ 23:00:19
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Häftig sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-05-08 @ 10:13:12
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback