Snart: läsa böcker!

Jag blev precis påmind om en sak: snart får jag tid att läsa! Jag brukar alltid ha böcker på hög att läsa, bokstavligt talat, men det har jag inte just nu. I min bokhylla finns visserligen flera böcker som jag inte har läst, men ingen av dem känner jag för att läsa. Jag måste alltså skaffa en hög böcker.

På ett helt läsår kan jag inte minnas att jag har läst en enda bok som jag själv har valt att läsa. Det har bara varit kurslitteratur. Med tanke på att det är skrivarkurser jag har läst, så har litteraturen förvisso mestadels bestått av romaner och diktsamlingar. Men fortfarande: jag har inte läst någon bok som jag själv har valt att läsa.

Det ska jag göra i sommar! Men som sagt: inga böcker på hög. Tips? Jag gillar romaner. Jag gillar verklighetsbaserade böcker. Jag gillar
tydligen poesi (modern, enkel, rak). Så om någon har boktips tas dem hjärtligt emot.

Kommentarer
Postat av: Sandra

"Godnatt Mr Tom" - Michelle Magorian (liten reservation för stavningen på hennes namn), "Hemlängtan" av samma författare, "Alkemisten", "Tisdagarna med Morrie", "Lev livet fullt ut", "Ett år i provance" (den är GULD som ljudbok!!)...

Postat av: hannah

"Du & Jag, Marie Curie" - Annika Ruth Persson

"Erik Dahlbergsgatan 30" - Annika Ruth Persson

"I Väntan På Liv" - Marika Kolterjahn

"Ett Annat Sätt Att Vara Ung" - Per Nilsson

"Cell Grön" - Christian Wahldén

"Rebell Med Frusna Fötter" - Johanna Nilsson

"Punkindustriell Hårdrockare Med Attityd" - Louise Halvardsson

"Hon Släpper Dig Aldrig" - Kate Cann

2008-05-28 @ 10:22:58
URL: http://slanerdenjaveln.blogg.se/
Postat av: Fred

Du gillar modern poesi du gillar franska, prova och läs Jacques Prévert (i originalspråket) så får du se... här t.ex. http://xtream.online.fr/Prevert/

2008-05-28 @ 12:32:26
URL: http://lugnetochfred.blogspot.com
Postat av: Anna

Nu ska jag rekommendera en bok som jag inte har läst själv: Tusen strålande solar (samma författare som skrivit Flyga drake).



Bok jag har läst: Ninas Resa av Lena Einhorn



Kram Anna

2008-05-28 @ 13:07:05
Postat av: Sara

Jag läser ALLTid, och håller alltid på med flera olika böcker. Men när någon frågar om tips blir jag alldeles ställd och kommer inte på en enda.

Men när jag kommer till sverige i juni ska jag iaf läsa Mankells nya, har jag tänkt!

2008-05-28 @ 13:56:29
URL: http://frenchcreme.blogspot.com/
Postat av: Minna

Jag har också böcker som ligger på hög (fast de gör de just nu med och väntar på sommaren!) Jag har en länk till mina böcker på min hemsida, om det är till någon hjälp :)

2008-05-28 @ 14:18:00
URL: http://minbinwinkin.com
Postat av: johanna

Steig Larssons triologi (om du nu stavas så) av Millenium. Asbraaaaaaaa

2008-05-28 @ 16:22:35
URL: http://johannavarnamnet.blogg.se/
Postat av: lisa

du MÅSTE läsa harry potter-böckerna...



dvs om du fortfarande vill va min vän:);)

2008-05-28 @ 19:24:06
Postat av: barajagjohanna

Gosh, tack för tips!



Sandra: Jag läste Alkemisten när jag fick tips om den för några år sedan. Fastnade dock aldrig för den. Kanske borde läsa den igen, jag vet inte, men jag har faktiskt inte fastnat för så många av Coelhos böcker. Ett år i Provence kan ju vara något för mig, med tanke på Frankrike. ;)



hannah: Tack, vad kul, ska kolla in allihopa, utom Rebell med frusna fötter. Läste den för några år sedan och gillade den skarpt. Älskar Johanna Nilsson.



Fred: Det låter svårt, men jag ska kolla det. :)



Anna: Den du pratade om på stan? Perfa perfa, ska kolla in böckerna på nätet.



Sara: Jag är likadan. Tycker boktips är jättesvårt. Rekommenderar dock alltid Tillsammans är man mindre ensam. Gud, vad jag älskar den.



Minna: Ska kolla in den!



johanna: Stieg Larssons Millennium-trilogi (där har du nog stavningen ;)) har jag hört mycket gott om, men jag vet inte jag... Har försökt mig på Män som hatar kvinnor, men jag tycker den är så oerhört seg i början, så jag har inte orkat fortsätta...



lisa: Oväntat svar från dig! ;)

2008-05-28 @ 20:14:06
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: johanna

Agree, men den blir bättre ;)

2008-05-28 @ 20:48:07
URL: http://johannavarnamnet.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hej. Jag läste precis en bok som hette "Tidsresenärens hustru" (men kan ej komma på författarens namn i skrivande stund. Man kan kalla romanen för en kärleks-science fiction som handlar om en man som ofrivilligt reser i tiden och som träffar sin fru nör hon är barn vilket betyder att när han väl träffar henne i verkliga liver har hon redan känt honom i 14 år. Låter det snurrigt? Det är det faktiskt inte när man väl läser den. En väldigt fin och spännande kärlekshistoria.

2008-05-28 @ 22:44:47
URL: http://linnnis.blogg.se/
Postat av: Fred

Jag tror inte att det är svårt Johanna! Prévert använder vanliga ord. Så pass att många småbarn lär sig dikterna i skolan!

2008-05-29 @ 09:37:13
URL: http://lugnetochfred.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback